După un an de la anunțul refuncționalizării, sala de sport de la Scoala Gimnazială nr. 2 din Brașov este tot închisă. În ce stadiu este proiectul votat în luna februarie a anului 2023 de Consiliul Local Brașov

Aprobată în luna februarie a anului trecut de Consiliul Local Brașov, hotărârea privind reconversia sălii de sport a Școlii Gimnaziale nr. 2 din Brașov nu a trecut de etapa documentațiilor tehnice pentru lucrări, chiar dacă la momentul respectiv municipalitatea brașoveană anunța că intervențiile vor fi gata în cursul anului 2023. Tot în urmă cu un an, aleșii au aprobat amenajarea unui „balon” în curtea unității de învățământ, dar și construirea unei noi săli de sport, printr-un program al Companiei Naționale de Investiții (CNI). După aproape un an, „balonul” nu a apărut, iar noua sală nu se știe exact când va fi construită.

Reconversia sălii de sport: încă nu a fost recepționată documentația

Proiectată inițial pentru gimnastică artistică, sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 2 din Brașov ar urma să fie modificată temporar, astfel încât în ea să se poată desfășura și ore de educație fizică, așa cum a cerut conducerea școlii și mulți dintre părinții elevilor și a aprobat Consiliul Local Brașov în 15 februarie 2023. Lucrările de reconversie (este luată în calcul acoperirea unor gropi realizate pentru aparatele de gimnastică, amenajarea unui teren de mici dimensiuni pentru baschet și a unei suprafețe plane pentru diverse activități sportive) ar fi trebuit să fie gata anul trecut. Însă, potrivit declarației purtătorului de cuvânt, în acest moment nu a fost recepționată documentația tehnică.

„A fost predată documentația tehnică (DALI, DTAC și PT). Trebuie să facem recepția documentației, apoi vom depune pentru autorizatia de construire, după care lansăm licitația pentru lucrări”, a declarat Toarcea.

Reconversia sălii este o măsură temporară, pentru că aceasta urmează să fie readaptată doar pentru gimnastică în momentul în care se va construi o nouă sală.

Pentru balonul din curtea școlii a fost găsit un furnizor

Prin votul din 15 februarie 2023, consilierii locali brașoveni au decis construirea unui balon în curtea școlii, în care, pentru o perioadă, să se desfășoare diferite activități sportive (inclusiv sporturi de echipă). Conform explicațiilor purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, pentru acest balon a fost adjudecat contractul de proiectare, furnizare și montare. Deocamdată nu a avansat un termen de finalizare a proiectului.

Noua sală, pe lista de așteptare a Companiei Naționale de Investiții

Pentru construirea noii săli, Primăria Brașov a anunțat încă de anul trecut că va solicita realizarea ei de către Compania Națională de Investiții (CNI). Pentru acest proiect, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov a anunțat că a fost depusă cererea de finanțare, iar în luna decembrie a anului 2023, CNI a răspuns că investiția va fi inclusă pe lista sinteză (prima etapă pentru aprobarea finanțării lucrărilor de la bugetul de stat și implementarea proiectului de către Compania Națională de Investiții).

Altfel spus, în acest moment, Primăria Brașov nu a reușit să finalizeze niciunul dintre cele trei puncte ale planului stabilit anul trecut împreună cu aleșii locali, iar în acest construcția care a costat peste 25 de milioane de lei (fără dotări și finisajele din sala principală) stă închisă, elevii fac orele de sport tot în săli de clasă sau în aer liber (când vremea o permite), iar gimnaștii nu au unde să se antreneze.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.