FOTO. Ce a rămas în urma „Revelionul licuricilor” de pe Tâmpa: sticle sparte, doze de bere, resturi de artificii și petarde

Vârful Tâmpa a devenit unul dintre locurile preferate pentru petrecerea Revelionului. După ora 22.00 „Drumul serpentinelor” (cel mai popular traseu care duce spre vârf) era luminat luminat de lanternele turiștilor, care, din centrul istoric semănau cu niște licurici. Cu o oră înainte de miezul nopții vârful era, practic, ocupat.

Fiecare dintre cei care au urcat pe vârf a luat cu el ce a considerat că este necesar pentru a întâmpina cum se cuvine noul an: șampanie, bere, ceva mâncare, dar și artificii și petarde. Din păcate, unii au plecat lăsând în urmă gunoaiele sau au respectat o tradiție care spune că e bine să spargi un pahar în noaptea de Revelion.

Deșeurile lăsate de în urmă de „licurici” au fost adunate în 3 ianuarie de un grup de voluntari. Au fost strânși 5 saci de deșeuri, de la nelipsitele sticle de șampanie, pahare de sticlă sparte, pahare de plastic, doze de bere, PET-uri, resturi de petarde și artificii.

„Zonele igienizate au fost zone foarte dificile greu accesibile”, a declarat organizatorul acțiunii, care a ținut să precizeze că artificiile lansate în pădure sau pe pajiște puteau produce incendii.


Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.