Spitalele au primit liber la angajări. Pentru cele cinci spitale din municipiul Brașov au fost solicitate 13 posturi de medic. La fel și pentru spitalul din orașul Victoria

Guvernul României a aprobat în 11 ianuarie un memorandum privind aprobarea unei sesiuni de organizare a unor concursuri sau examene pentru ocuparea unor posturi vacante sau temporar vacante din sectorul sănătate și asistență socială din cadrul instituțiilor publice locale.

Astfel, printr-un comunicat de presă al Guvernului României, ca urmare a solicitărilor depuse către Ministerul Dezvoltării de instituțiile publice din toate cele 41 de județe și municipiul București, s-a aprobat organizarea examenelor sau a concursurilor în vederea ocupării a 4.555 de posturi vacante sau temporar vacante.

Dintre cele 4.555 de posturi, s-au aprobat în integralitate cele 1.510 posturi de medici solicitate (inclusiv stomatologi), precum și 1.847 de posturi pentru personal medical auxiliar (asistente, moașe, infirmiere), 345 de posturi pentru personal de specialitate (kinetoterapeut, chimist, biolog, psiholog, laborant, tehnician medical, psihopedagog, farmacist etc.) și 853 de posturi pentru personal auxiliar (asistent social, jurist, inginer, economist, inspector etc).

150 de posturi pentru judeţul Braşov

Pentru județul Brașov (spitalele din municipiile Brașov, Codlea, Săcele și Făgăraș și orașul Victoria), Consiliul Județean Brașov a anunțat că prin memorandumul amintit au fost deblocate 150 de posturi:

  • 41 de posturi pentru medici (inclusiv stomatologi);
  • 50 pentru personalul medical auxiliar;
  • 23 pentru personalul de specialitate;
  • 36 pentru personalul auxiliar.

De la 70 de posturi de medic vacante la „Județean”, la 13 pentru toate cele cinci spitale din municipiul Brașov

Peste jumătate dintre posturile aprobate pentru județul nostru, respectiv 84, au fost aprobate pentru spitalele publice din municipiul Brașov , respectiv Spitalul Clinic Județean de Urgență, Maternitatea Brașov, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase și Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie. Dintre cele 84 de posturi, doar 13 sunt de medici, iar dacă luăm în considerare declarațiile oficiale de la București, acesta a fost necesarul stabilit și solicitat de conducerile celor cinci spitale. Asta în condițiile în care, zilele trecute, deputatul brașovean Cristina Vecerdi, spunea că „numai în centrul universitar Brașov aproximativ 70 de medici rezidenți, care au dat deja examenul de specialitate, rămân fără loc de muncă, deși și aici, în Brașov, ne confruntăm cu o acută lipsă de personal medical”.

De asemenea, în 9 ianuarie, directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, Emil Mailat, declara pentru Radio România Brașov FM :

În acest moment avem peste 70 de posturi de medici vacante.

Tot atunci, pe 9 ianuarie, el a declarat:

„Astăzi am mai trimis încă un memorandum, deoarece în luna decembrie s-au mai vacantat două posturi, unul la oftalmologie, iar altul la diabet pe partea de medici și așteptăm cu interes altul la diabet, pe partea de medici și așteptăm cu interes să se aprobe acest memorandum.

Pe de altă parte, dacă luăm în considerare mesajul Bucureștiului, care a spus că au fost aprobate toate posturile de medic solicitate, rezultă că unitatea brașoveană a cerut deblocarea unui număr infim, comparativ cu necesarul. Asta în condițiile în care, pentru unele specialități, Spitalul Judeţean Braşov este în imposibilitatea de a mai asigura gărzi, cum este cazul oftalmologiei.

La Victoria, acelaşi număr de posturi ca la cele 5 spitale din Braşov

În schimb, pentru spitalul din Victoria, o unitate medicală mult mai mică decât orice spital public din municipiul Brașov, a au fost deblocate tot 13 posturi de medic, iar la Săcele, unde, la fel, este un spital mic comparativ cu cele cinci din municipiul Brașov au fost deblocate 11 posturi de medic.

Altfel spus, comparând toate aceste cifre, putem presupune că managerii celor cinci spitale din municipiul Brașov s-au temut să ceară ocuparea tuturor posturilor vacante sau, nu este exclus să fi fost convinși într-un fel sau altul să nu o facă.

Câte posturi au fost aprobate pentru spitalele din județul Brașov:

  • Brașov – 84 posturi (dintre care 13 de medic);
  • Săcele – 20 posturi (dintre care 11 de medic);
  • Codlea – 10 posturi (dintre care 4 de medic);
  • Făgăraș – 1 post de personal de specialitate;
  • Victoria – 35 posturi (dintre care 13 de medic).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.