INTERVIURILE BRAȘOV METROPOLITAN. Primarul Ghimbavului, Ionel Fliundra: „La Ghimbav se vor produce sistemele de iluminat pentru Audi, Jaguar și Tesla”

Ghimbavul a devenit un oraș magnet pentru marile companii din industria high tech, iar investițiile vor continua, a anunțat primarul Ghimbavului, Ionel Fliundra, la „Interviurile Brașov Metropolitan”.
Orașul, a declarat Fliundra, este unul în care șomajul este zero și, în ultimii ani, a devenit un puternic centru al industriei auto.

„Nu cred că există vreun autoturism construit în Germania fără să aibă o piesă fabricată la Ghimbav. În viitorul apropiat, la Ghimbav se va deschide o unitate care produce sistemele de iluminat pentru autoturismele Audi, Jaguar și Tesla”, a declarat primarul.

Pe lângă industria auto, Ghimbavul este un important centru al României în industria aeronautică, dar și în alte domenii. Printre altele, Ionel Fliundra a amintit că la Ghimbav funcționează o unitate a companiei Sennheiser, lider mondial în producția de sisteme audio profesionale.

„Avem companii din Danemarca, Germania sau China. La noi se produc plăcile electronice pentru foarte multe companii”, a continuat primarul.

Anul trecut, la Ghimbav a fost realizată cea mai importantă investiție din județul Brașov, lucru certificat în cadrul Topului Național al Firmelor – Faza județeană 2023, managerul Bauer Kompressoren-Romania a primit premiul „Investiția anului în industria brașoveană”, acesta fiind realizată la Ghimbav.

Cum a ajuns Ghimbavul orașul cu cel mai mare PIB pe locuitori și cum este promovat „fiecare fir de iarbă”, vă lăsăm să descoperiți în interviul pe care ni l-a acordat primarul orașului.

1 Trackback / Pingback

  1. „La Ghimbav se vor produce sistemele de iluminat pentru Audi, Jaguar și Tesla” - 📰 newsflash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.