Mioara Roman, fosta soţie a premierului Petre Roman, a decedat la azilul unde era internată. Ea s-a remarcat ca jurnalist, profesor de limba arabă şi traducător

Mioara Roman, fosta soţie a fostului premier Petre Roman, a încetat din viaţă la vârsta de 83 de ani. Anunţul privind moartea sa a fost făcut pe Facebook de fiica sa, Oana Roman.

„Drum lin în lumină mama mea bună și frumoasă. Îngerii să te vegheze și să povestești tuturor acolo sus toate lucrurile minunate pe care le povesteai aici. Tot ce sunt îți datorez. Mulțumesc mămica mea pentru tot. Te iubesc și te voi iubi mereu! Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace”, a scris Oana Roman pe Facebook.

Mioara Roman, pe numele de faţă Mioara Georgescu, se afla de mai mult timp la un azil din apropierea Capitalei. Ea suferea de Alzheimer și avea probleme locomotorii.

Mioara Roman s-a despărţit de fostul premier Petre Roman în 2007, după mai bine de 30 de ani de căsnicie şi aveau împreună o fiică, Oana Roman.

Mioara Roman era jurnalist şi profesor de limbă şi civilizaţie arabă. S-a remarcat, de-a lungul vremii prin cariera sa academică, fiind profesor de limba arabă la Universitatea Bucureşti dar şi prin activitatea de la Radio România. De altfel, ca jurnalist şi ca profesor de limba arabă, Mioara Roman a realizat două interviuri memorabile, cu Hosni Mubarak, fostul preşedinte al Egiptului şi cu fpstul rege, Hussein al Iordaniei.

„Am luptat toată viaţa pentru ceea ce mi s-a luat după revoluţie: libertatea personală, intimitatea. Sub ceauşism puteau să ţi-o îngrădească oricât, dar ţi-o protejai din răsputeri şi intimitatea nu reuşeau să ţi-o ia. Pentru câteva ore după revoluţie am dobândit poate libertate deplină atât cât poate fi pe pământ, ca apoi să pierd din nou ceva din esenţa libertăţii. Este probabil cel mai important sau singurul reproş pe care i-l fac lui Petre Roman: mi-am pierdut libertatea. Am devenit persoană publică şi viaţa nu mi-a mai aparţinut de la un punct încolo”, scria Mioara Roman în cartea sa, „Preţul libertăţii. Însemnări despre revoluţia mea”, lansată la Târgul de Carte Gaudeamus din 2016.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.