Peste 240 de locuri de parcare vor fi „relocate” din cartierul Valea Cetății din Brașov. Acestea sunt pe traseul viitoarelor piste pentru bicicliști

Primăria Brașov a lansat licitația pentru amenajarea traseului pentru bicicliști ce va face legătura între zona „La iepure” din Valea cetății și Terminalul RATBV Poienelor. Traseul pentru bicicliști va avea o lungime de 3,9 km, iar investiția este estimată la 5,24 milioane de lei.

Conform anunțului postat pe platforma electronică de achiziții publice, traseul pentru bicicliști include strada Molidului, Bulevardul Valea Cetății, strada Tâmpei, strada Vasile Alecsandri, Strada Carpaților, strada Poienelor.

În caietul de sarcini aferent licitației se arată că pentru a se putea amenaja aceste piste vor fi „relocate” (fără a se preciza unde) 243 de locuri de parcare, dintre care 148 de de pe Bulevardul Cetății, 27 de pe strada Tâmpei, 68 de pe strada Carpaților.

Noile piste vor fi amenajate fie pe trotuare, fie pe străzi. Unde va fi posibil, pistele vor fi separate de circulația auto cu ajutorul unor platforme de cauciuc. Acolo unde banda pentru bicicliști se va suprapune cu cea pentru autovehicule, mașinile vor mai putea circula cu maxim 30 km/h.

Pentru acest proiect, Primăria Brașov a obținut o finanțare europeană în urmă cu mai mulți ani, iar lucrările ar fi trebuit să fie gata în 31 decembrie 2023. Termenul nu a fost respectat, iar finanțarea va trebui să asigurată din alte surse. Deocamdată, banii vor fi alocați de la bugetul local, însă reprezentanții Primăriei Brașov spun că proiectul va beneficia finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.