Pietonalul din cartierul Valea Cetății din Brașov va intra într-o nouă etapă de modernizare. Primăria este dispusă să plătească o sumă consistentă pentru realizarea lucrărilor

Sursa foto: Google Earth

Primăria Brașov a finalizat documentațiile tehnice pentru a doua etapă de modernizare a pietonalului din cartierul Valea Cetății, iar în ședința de plen a Consiliului Local din 27 februarie, Consiliul Local urmează că voteze indicatorii tehnico-economici aferenți investiției (valoarea proiectului). Suma este destul de mare, respectiv 38.256.076 lei, cu tot cu TVA, iar finanțarea ar urma să fie asigurată de la bugetul local al municipiului Brașov. În calculul valorii totale a proiectului a fost luată în calcul și procentului de 25% creștere a cheltuielilor, așa cum prevede o Hotărâre de Guvern din anul 2023. Conform proiectului de hotărâre, lucrările vor dura 9 luni.

Ce lucrări sunt prevăzute în etapa a doua de modernizare a pietonalului din Valea Cetății:

  • Se va realiza pavaj de granit pe o suprafață de 19.850 mp;
  • Se măresc suprafețele de zone verzi prin constituirea unor jardiniere speciale;
  • Vor fi amenajate zone de rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități;
  • Se va amplasa o toaletă automatizată;
  • Vor fi montate 15 camere de luat vederi.

Reamintim că în perioada 2019 – 2020 a fost reabilitat capătul dinspre strada Tâmpei al pietonalului, unde a fost amenajată o fântână arteziană cântătoare, cu apă ce țâșnește din pavaj. De asemenea, a fost realizat un mic amfiteatru și au fost amenajate mai multe jardiniere.

1 Comentariu

  1. Este foarte bine ca se continua modernizarea pietonalului din Valea Cetatii, un cartier important al municipiului Brasov. Proiectul de reabilitare a fost deja inceput in 2019 si acum, prin a doua etapa, vedem ca se doreste o extindere a zonei modernizate, cu mai multe facilitati pentru locuitori si vizitatori.

    Este impresionant faptul ca prin aceasta investitie se urmareste si inclusivitatea sociala, prin amenajarea de rampe pentru persoanele cu dizabilitati. De asemenea, bucuria si confortul locuitorilor sunt cu siguranta crescute prin amplasarea fantanii arteziene cantatoare si a toaletei automate. Ne dorim ca acest proiect sa fie finalizat in timp util si sa contribuie la o mai buna traiectorie a vietii locuitorilor si a vizitatorilor din aceasta zona, conform calculelor si planurilor prezentate. Kudos pentru Primaria Brasov si pentru toti cei implicati in acest proiect!

1 Trackback / Pingback

  1. Pietonalul din cartierul Valea Cetății din Brașov va intra într-o nouă etapă de modernizare. Primăria este dispusă să plătească o sumă consistentă pentru realizarea lucrărilor - 📰 newsflash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.