Regia Autonomă Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav vrea să apeleze la o casă de avocatură, pentru a o apăra în procesele cu fostul director. Ce sume vor fi plătite pentru asistența juridică

Regia Autonomă Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav are în plan să contracteze o casă de avocatură pentru a o reprezenta în trei procese cu fostul director Alexandru Anghel. În două dintre cauze, reclamant este Alexandru Anghel, care a chemat regia în judecată după ce a fost concediat de Consiliul de Administrație al regiei în 9 noiembrie 2023. În cel de-al treilea proces, are calitatea Anghel de reclamat, regia deschizând acțiunea în atragerea răspunderii civile, prin care urmează să fie stabilit prejudiciul provocat de fostul director în perioada în care a condus Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav (prejudicierea regiei a fost temeiul care a stat la baza deciziei Consiliului de Administrație).

Pentru toate cele trei procese, regia vrea să apeleze la avocatul Anca Dobaș-Gongea, iar pentru a putea semna contractul va trebui să obțină acordul administrației județene brașovene, un proiect de hotărâre a Consiliului Județean Brașov privind contractarea serviciilor juridice urmând să fie supusă aprobării în ședința de plen din 29 februarie. Conform actului normativ, suma totală ce urmează a fi plătită de regie casei de avocatură se ridică la 130.000 lei.

Regia a motivat decizia de a apela la o casă de avocatură prin faptul că „litigiile au un grad ridicat de complexitate”, acestea vizând atragerea răspunderii civile. constatarea nulității şi plângere împotriva rezoluției directorului Oficiului Registrului Comerţului şi se poartă în contradictoriu cu fostul director al regiei.

„Adoptarea actului administrativ este necesară pentru a asigura apărarea eficientă a intereselor regiei în aceste cauze și este justificată prin faptul că regia are un singur consilier juridic care un grad mare de încărcare cu activitatea curentă a regiei iar cauzele prezintă un grad ridicat de complexitate. necesitând timp de studiu şi pregătire a apărărilor, fiind justificată achiziționarea unor servicii juridice prin care un avocat să gestioneze reprezentarea regiei în fața instanțelor de judecată”, au precizat reprezentanții Regiei Autonome Aeroportul Internațional Brașov.

Ce onorarii vor fi plătite pentru cele trei cauze:

  • Pentru dosarul 6/62/2024 aflat pe rolul Tribunalului Braşov onorariul avocaţial este de 10.000 lei (asistenţă juridică şi reprezentare fond) şi 5.000 lei (asistenţă juridică şi reprezentare apel), totalizând astfel suma de 15.000 lei; plata onorariului se va face în baza facturilor emise. În acest proces, reclamant este Alexandru Anghel.
  • Pentru dosarul 5110/62/2023 aflat pe rolul Tribunalului Braşov onorariul avocaţial este de 20.000 lei (asistenţă juridică şi reprezentare fond) şi 10.000 lei (asistență juridică şi reprezentare recurs), totalizând astfel suma de 30.000 lei; plata onorariului se va face în baza facturilor emise. În acest proces, reclamant este Alexandru Anghel.
  • Pentru dosarul 5397/62/2023 aflat pe rolul Tribunalului Braşov onorariul avocaţial este de 65.000 lei (asistenţă juridică și reprezentare fond) şi 20.000 lei (asistenţă juridică şi reprezentare apel), totalizând astfel suma de 85.000 lei. În ceea ce priveşte acest onorariu, acesta va fi plătit în 3 rate, după cum urmează: 5.000 lei la, în baza facturii emise; 50.000 lei în perioada ianuarie-februarie 2025, în baza facturii emise; 30.000 lei în perioada ianuarie-februarie 2026, în baza facturii emise. În acest proces, reclamant este Regia Autonomă Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.