Asigurări din partea conducerii Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav: suntem pregătiți pentru Schengen. Cât adaptarea aerogării pentru a respecta noile condiții

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav va respecta toate condițiile Spațiului Schengen, începând cu 31 martie. Asigurările au fost date de președintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică, dar și de directorul general al Aeroportului, Constantin Albu.

Mai exact, Constantin Albu a declarat pentru Radio România Brașov FM că la aerogară au început evaluarea și schimbarea fluxurilor, odată cu apariția hotărârii de Guvern prin care au fost reglementate condițiile ce trebuie respectate de aeroporturi.

„Fluxul de plecări externe devine fluxul non-Schengen. Fluxul de plecări interne devine fluxul Shengen. Apar noi obligații pentru Poliția Transporturi Aeriene, iar noi am asigurat spații și legături de internet. La fel și la Poliția de Frontieră apar spații pentru controlul minorilor cu vârsta mai mică de 16 ani. Deci, îndeplinim cerințele Catalogului Schengen, până la data de 31 martie”, a declarat Albu.

Pentru echipamentele și lucrările de care este nevoie la terminal, președintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică, spus că au fost încheiate contracte cu firme care se ocupă de montarea de echipamente și se ocupă de nouă reconfigurare a fluxurilor.


„La data de 31 martie, pasagerii nu vor avea probleme. Sigur, cheltuielile sunt destul de mari. Am estimat o sumă de aproximativ un milion de lei, dar e posibil să fie mai mare”, a declarat Șerban Todorică.

Reamintim că începând cu 31 martie 2024 nu se vor mai efectua controale asupra persoanelor la frontierele aeriene și maritime interne ale UE dintre Bulgaria și România și celelalte țări din spațiul Schengen.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.