Modificări la Universitatea Transilvania: 7 decani noi la facultățile din Brașov. DOCUMENT

Alegerile de la Universitatea Transilvania nu au adus noutăți la nivelul conducerii centrale a instituției, rector rămânând în continuare prof. dr. Ioan Vasile Abrudan, care a câștigat detașat scrutinul din luna februarie. Nume noi apar în schimb, la nivelul mai multor facultăți, acolo unde, în urma procesului de selecție organizat la începutul lunii martie au dispărut din fruntea instituțiilor personaje cunoscute precum prof. dr. Murzea (Facultatea de Drept), prof. dr. Claudiu Coman (Facultatea de Sociologie și comunicare) sau Daniel Septimiu Motoașcă (Facultatea de Inginerie Economică și Știința Calculatoarelor).

Concursul de numire a noilor decani ai celor 18 facultăți din Universitatea Transilvania din Brașov a început propriu-zis la 1 martie, prin înregistrarea dosarelor de participare, în care obligatorii au fost CV-ul și planul managerial propus de fiecare candidat în parte. După avizarea de către consiliile de administrație ale facultăților, candidații au ajuns în fața comisiei de evaluare pentru prezentarea planului managerial. În urma acestei evaluări, șapte din cele 18 facultăți ale Universității Transilvania s-au ales cu decani noi.

Azi este ultima zi de depunere a eventualelor contestații, din perioada 19 – 27 urmând să se facă validarea propriu-zisă a câștigătorilor.

La 11 dintre facultăți a rămas același decan. Contracandidatii nu s-au prezentat la evaluarea finală

Concursul pentru noii decani nu a adus mari modificări la aproximativ două treimi dintre facultăți. De altfel, pentru cele 11 facultăți unde au rămas aceiași șefi ca și până acum concursul nu a fost unul foarte disputat. Mai exact, pentru conducerea acestor instituții s-au înscris doar doi candidați (minimul pentru ca procedura să fie avizată), iar la evaluarea finală, în care s-a făcut prezentarea proiectului de management în fața comisiei, unul dintre cei înscriși nu s-a prezentat.

7 facultăți cu decani noi la Universitatea Transilvania

La 7 dintre facultățile Universității Transilvania s-a produs însă schimbarea la vârf. Printre modificările care au atras atenția sunt cele de la Facultatea de Drept, Facultatea de Sociologie și Comunicare și Facultatea de Psihologie și Științele Educației.

La Facultatea de Drept, prof. dr. Cristinel Ioan Murzea a fost înlocuit de conf. Dr. Roxana Matefi, care a câștigat concursul în care contracandidatul său nu s-a mai prezentat la prezentarea finală a planului de management, în fața comisiei de evaluare.

La Facultatea  de Inginerie Economică și Știința Calculatoarelor, S. D. Motoașcă a fost înlocuit de conf. Dr. ing. Titus Constantin Bălan. De altfel, la această facultate, concurența a fost una strânsă, între cei trei candidați existând o diferență doar de trei puncte.

Tot trei candidați au fost și la Inginerie Tehnologică și Management Industrial. Concursul a fost câștigat, în final, de prof. dr. ing. Tudor Ion Deaconescu, care îl va înlocui pe prof. dr. Gheorghe Oancea.

Facultatea de Sociologie și comunicare a avut și ea trei candidați pentru funcția de decan: prof. dr. Claudiu Coman, actualul ocupant al funcției, conf. dr. Luiza Meseșan Schmitz – actual prodecan și conf. dr. Horia Moașa. Concursul a fost câștigat de acesta din urmă, care a obținut cu două puncte în plus față de Claudiu Coman, în contextul în care prodecanul Luiza Meseșan Schmitz nu s-a mai prezentat la proba finală în fața comisiei de evaluare.

O modificare importantă, însă așteptată, s-a produs și la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, unde prof. dr. psih. Ana Maria Cazan (prodecan) a câștigat concursul, în fața conf. dr. Daniela Veronica Necșoi, care nu s-a prezentat la evaluarea finală.

Decani noi au și Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor, unde prof. dr. ing. Alexandru Pascu îl înlocuiește pe prof. Pisu-Machedon, dar și la Facultatea de Matematică și Informatică, unde prof. Răducanu a fost înlocuit de conf. dr. Gabriel Stan.

REZULTATELE CONCURSULUI PENTRU FUNCȚIILE DE DECAN LA FACULTĂȚILE DIN UNIVERSITATEA TRANSILVANIA

REZULTATE FINALE – DOCUMENT COMPLET AICI

1 Comentariu

  1. Noul decan va avea o misiune grea, dar sunt convins ca isi va desfasura activitatea cu mare profesionalism si viziune pentru dezvoltarea facultatii. Doresc sa il felicit si sa ii doresc mult succes in noul sau rol”, a declarat prof. dr. Claudiu Coman, fostul decan al Facultatii de Sociologie si comunicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.