Ora Pământului 2024. Sâmbătă seara, Brașovul stinge iluminatul public din Centrul istoric

Sâmbătă, între orele 20:30 – 21:30, luminile din toată lumea se vor stinge pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice. Brașovul marchează acest eveniment din 2009, prin stingerea iluminatului public din centrul istoric.

Municipiul Brașov se alătură, pentru al șaisprezecelea an, miilor de orașe din întreaga lume care vor participa la Earth Hour (Ora Pământului) – cel mai mare eveniment internațional care atrage atenția asupra schimbărilor climatice, prin oprirea luminilor timp de o oră.

Anul acesta, organizatorii aduc un suflu nou ,,Orei Pământului” („Give an Hour for Earth“), le cer participanților să stingă lumina pentru o oră și să petreacă cele 60 de minute prin a face ceva – orice – pozitiv pentru planetă.

În Brașov, iluminatul public va fi oprit în tot centrul istoric, de Ora Pământului

În Brașov, iluminatul public va fi oprit în tot centrul istoric al orașului (vechea cetate). Astfel, în data de 23.03.2024, în intervalul orar 20:30 – 21:30, iluminatul public va fi oprit cel puțin pe următoarele străzi: Mureșenilor, G. Barițiu, Șirul Ludwig van Beethoven, Aleea Tiberiu Brediceanu, str. Prundului, Ghe. Baiulescu, Castelului, Peneș Curcanul, Cerbului, G. Coșbuc, Sforii, Poarta Șchei, Paul Richter, Hans Benkner, Stephan Ludwig Roth, Grigoraș Dinicu, Apollonia Hirscher, Alecu Russo, Johann Gott, Diaconu Coresi, Nicolae Bălcescu, Michael Weiss, Politehnicii, Postăvarului, Republicii, Mihail Sadoveanu, Sf. Ioan. De asemenea, luminile vor fi stinse în Piața Sfatului, în curtea Bisericii Negre, în Piața Enescu și în piațeta de pe str. Sf. Ioan.

Literele de pe Tâmpa vor pulsa ca bătăile inimii

Pentru a sublinia și mai mult modul cum comportamentul fiecăruia dintre noi influențează viitorul planetei, în ultimele 15 minute ale Orei Pământului (21:15-21:30), literele de pe Tâmpa se vor aprinde și vor pulsa asemenea bătăilor inimii.

Earth Hour este un eveniment organizat de WWF (World Wide Fund for Nature), organizația care l-a inițiat și sprijinit încă din 2007. În România, Earth Hour se sărbătorește din anul 2009. La prima ediție Earth Hour au participat 9 orașe, printre care și Brașovul. Ulterior, tot mai multe s-au adăugat acestei inițiative.

În Brașov, anul acesta, evenimentul este organizat în parteneriat cu Agenția pentru Managementul Energiei și Protecția Mediului.

Încă de la început, Ora Pământului a fost cunoscută pentru momentul „luminilor stinse”, cu oameni din întreaga lume care își sting luminile pentru a arăta sprijin simbolic pentru planetă și pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele de mediu care o afectează.

Următorii 7 ani sunt cruciali pentru viitorul nostru – trebuie să rămânem sub pragul climatic de 1,5°C pentru a evita deteriorarea ireversibilă a planetei noastre și trebuie să inversăm pierderea naturii până în 2030, încheind deceniul cu mai multă natură decât am început, nu mai puțin. Pentru ca acest lucru să se întâmple, indivizii, comunitățile, întreprinderile și guvernele trebuie să-și intensifice urgent eforturile de a proteja și restabili casa noastră comună.

1 Trackback / Pingback

  1. Ora Pământului 2024. Sâmbătă seara, Brașovul stinge iluminatul public din Centrul istoric - 📰 newsflash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.