Adrian Veştea, acuzat că nu a colaborat cu toţi primarii şi că pe unii i-ar fi blocat în proiecte: „Dacă nu aş fi echilibrat, nu m-ar ţine în Guvern”

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, candidat PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Braşov, le-a transmis vineri celor care l-au criticat că nu ar fi colaborat cu toţi primarii, dar şi că ar fi blocat proiecte ale unor edili de alte culori politice, că „dacă nu ar fi un om echilibrat, nu ar fi fost ţinut în funcţia de ministru” din care gestionează „bugete importante la nivelul ţării”.

„Cred că ar trebui să luăm toate sumele pentru echilibrarea bugetelor locale pe care noi le-am atribuit prin Hotărâre de Consiliu Judeţean şi o să vedeţi că, de fapt, şi consilierii PSD şi cei de la USR le-au votat. În permanenţă am încercat să creăm un echilibru. Sumele pe care le-am atribuit au fost proporţionale cu reprezentativitatea pe care o aveau la nivelul unităţilor teritoriale şi putem să analizăm aceste lucruri pe ultimii şapte ani de zile. Dar este campanie electorală şi fiecare dintre aceşti oameni încearcă să găsească subiecte. Dacă nu aş fi fost o persoană echilibrată, azi, când gestionez bugete importante la nivelul ţării, probabil că nu m-ar fi ţinut în funcţie”, a afirmat ministrul Veştea într-o conferinţă de presă la sediul PNL Braşov.

Irineu Darău: În ultimii 35 de ani, conducerea CJ nu a colaborat cu toate primăriile

Anterior, într-o conferinţă de presă la sediul USR Braşov, senatorul Irineu Darău, candidat al Alianţei Dreapta Unită la funcţia de preşedinte al CJ Braşov, a afirmat că fostele şi actuala conducere ale forului judeţean nu au reuşit să colaboreze cu toate primăriile.

„Ceea ce nu s-a întâmplat în ultimii 35 de ani a fost să colaboreze pe deplin conducerea Consiliului Judeţean cu toate primăriile, indiferent de culoarea politică. Bine-nţeles, e şi mai importantă – şi nici acest lucru nu s-a întâmplat – colaborarea, sincronizarea deplină între Primăria Braşov şi Consiliul Judeţean. Insistăm pe ideea de echipă şi colaborare, suntem dispuşi să colaborăm cu toată lumea, dar suntem foarte hotărâţi să îi înlocuim definitiv pe cei care nu au în alfabetul lor acest cuvânt, ‘colaborare'”, a afirmat candidatul Alianţei Dreapta Unită la preşedinţia CJ Braşov.

Virgil Popa, primarul municipiului Săcele: Preşedintele PNL Braşov a blocat două proiecte mari la Săcele

Totodată, candidatul PSD la funcţia de edil al municipiului Săcele, actualul primar aflat la al doilea mandat, Virgil Popa, l-a acuzat în mod direct pe liberalul Adrian Veştea că i-a „blocat” proiecte în decursul timpului, din postura de lider al PNL Braşov şi preşedinte al CJ Braşov.

„De când era la judeţ, preşedintele PNL Braşov, Adrian Veştea, a blocat două proiecte mari la Săcele. La un proiect a venit personal să blocheze o investiţie de apă-canal, de 40 de milioane de lei, în 2018, norocul meu că ulterior am format o altă majoritate în CL şi am deblocat-o în 2020. Ne doream să facem un ITI în zona Săcele şi toate localităţile din jur au acceptat asocierea, în afară de Consiliul Judeţean Braşov, deşi (…) discutăm de anul 2019. Deci, pot să spun că domnul Veştea a blocat proiecte la Săcele”, a afirmat primarul Virgil Popa, într-o conferinţă de presă susţinută vineri, la PSD Braşov.

1 Comentariu

  1. Domnul Primar, vad ca sunteti un candidat in campanie electorala si incercati sa aratati ca nu ati primit tot sprijinul de care aveati nevoie pentru proiectele de la Sacele. Dar mai mult decat atat, vreti sa aruncati vina pe o singura persoana, presedintele CJ Brasov, Adrian Vestea. Domnule primar, de ce sa nu recunoasteti ca primul dvs program de dezvoltare a orasului Sacele era pur si simplu haotic? Cand doar o singura persoana avea control si putere de decizie, este normal sa existe blocaje in implementarea proiectelor. Presedintele CJ Brasov, Adrian Vestea, in calitate de profesionist dedicat dezvoltarii judetului, a incercat mereu sa gaseasca solutii si sa implementeze proiecte importante pentru toti cetatenii, indiferent de culoarea politica. Va indemn, domnule primar, sa va concentrati mai mult pe dezvoltarea orasului si mai putin pe campania electorala. Numai asa veti reusi sa indepliniti promisiunile facute atat cetatenilor orasului, cat si celor din CJ Brasov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.