VIDEO&FOTO Un concept unic în județul Brașov: Sport de performanță și relaxare, sub același acoperiș

Complexul sportiv și de agrement de la Ghimbav este aproape gata

Transformarea sălii de sport din Ghimbav în cel mai modern complex sportiv, de agrement și relaxare din județul Brașov este aproape de finalizare. Bazele acestei investiții, promovată de primarul Ghimbavului și de echipa de aleși liberali din PNL Consiliul Local Ghimbav au fost puse în anul 2021, odată cu stabilirea temei de proiectare, iar de atunci proiectul a avansat rapid. Au fost realizate documentațiile tehnice, a fost organizată licitația de lucrări, iar în vara anului 2022 constructorul a intrat pe șantier. Lucrările au avansat rapid, astfel că în acest moment investiția este în etapa montării echipamentelor și a finisajelor.

Practic, conform graficului, constructorul urmează să predea complexul, moment în care autoritățile locale iau în calcul să organizeze un eveniment special, prin care, în mod simbolic, comunitatea din Ghimbav să „recepționeze” investiția.

Competiții, antrenamente, mișcare și relaxare

Un complex sportiv, de agrement și de relaxare de o asemenea amploare, destinat atât sportivilor de performanță, cât și cetățenilor, este, în acest moment, unic în județul Brașov. După ce va fi funcțional, acest complex va putea găzdui competiții sportive, dar va fi și bază de antrenament și recuperare pentru sportivii din Ghimbav, al căror număr crește de la an la an. Ba mai mult, sportivii din Ghimbav vor avea alături mai mulți spectatori, având în vedere că a fost extinsă capacitatea sălii de sport, care va putea primi 450 – 500 de spectatori.

Dar, în același timp, noul complex va fi un loc în care cetățenii se pot bucura de o serie modalități de relaxare, în spațiile de fitness sau bazinele terapeutice.

„Practic, prin acest proiect noi atingem mai multe obiective. În primul rând, susținem sportul de performanță, prin asigurarea unei baze materiale moderne. De asemenea, având la dispoziție această infrastructură sportivă, îi putem motiva pe cei mici să facă sport, să se dezvolte armonios. De exemplu, aici, încă de la cele mai mici vârste, copiii din Ghimbav vor avea posibilitatea de a învăța înotul printr-un program gratuit, de care, indirect, vor beneficia și părinții, care nu vor mai fi puși în situația de a face eforturi financiare pentru a-i înscrie pe micuți la școlile private din Brașov. Apoi, nu trebuie să uităm un aspect important: dincolo de muncă și de îndeplinirea obligațiilor casnice, ghimbășenii au nevoie și de relaxare. Acum o fac în Brașov, dar în scurt timp o vor face la Ghimbav”, a argumentat primarul Ionel Fliundra.

Sală de sport la cele mai înalte standarde

Proiectul complexului sportiv de la Ghimbav a inclus două componente principale: modernizare săli de sport construită în urmă cu mulți ani și amenajarea unui bazin cu toate funcțiunile conexe.

Mai vechea sală a intrat într-un amplu proces de modernizare, una dintre cele mai importante intervenții fiind extinderea capacității, până la 500 de locuri. De asemenea, tot la sala veche au fost refăcute vestiarele și celelalte spații destinate sportivilor, iar la pereții exteriori au fost făcute lucrări, astfel încât clădirea să fie una eficientă energetic. 

De curând, a ajuns și noua suprafață de joc, una omologată de FRH.

Centru spa, cu bazin de înot

De asemenea, a fost realizat un bazin de înot și alte spații pentru activități sportive și de relaxare. Bazinul are o lungime de 25 m, o adâncime de 1,5 m şi o lăţime de 16 metri.

Primarul oraşului Ghimbav, Ionel Fliundra, spune că acesta va oferi facilităţi, în primul rând pentru copiii din localitate, astfel încât aceştia să se înscrie cât mai devreme la diferite activităţi sportive.

Tot prin acest proiect sunt amenajate două bazine terapeutice, de recuperare, unul în care va fi un circuit cu apă caldă şi apă rece, iar celălalt cu apă sărată.

Complexul va dispune şi de un bazin pentru jacuzzi dar şi de saune, una dintre ele având pereţi cu sare.

Săli de fitness şi gimnastică la Centrul spa din Ghimbav

De asemenea, centrul are şi o zonă de fitness, unde amatorii de mişcare vor putea face şi gimnastică şi exerciții pentru forţă. Zona de bazin, cea de fitness şi sala de sport vor fi delimitate de un sistem de trecere prin turnichete, astfel încât cei care vin doar la una dintre activități, să plătească doar pentru aceasta. De asemenea, acest sistem de control a accesului va permite și monitorizarea numărului de beneficiari pentru fiecare sector în parte.

Ghimbavul, un punct important pe harta sportivă  a județului

Pe lângă asigurarea unei infrastructuri moderne, autoritățile locale din Ghimbav susțin sportul și financiar. De altfel, Primăria și Consiliul Local Ghimbav au în subordine Clubul Sportiv Teutonii Ghimbav, cu mai multe secții (printre care handbal și fotbal), în care sunt pregătiți pentru sportul de performanță numeroși copii și juniori. Clubul sportiv este într-un proces de extindere, urmând să aibă inclusiv o secție de înot, ce va funcționa în bazinul din cadrul complexului sportiv.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.