George Scripcaru: „M-a durut să văd că munca mea a fost aruncată la gunoi de oameni care nu au înţeles administraţia”

Candidatul PNL-PSD George Scripcaru a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că a luat decizia să candideze pentru al cincilea mandat de primar al municipiului Braşov deoarece l-a durut să vadă cum toată munca sa „a fost aruncată la coşul de gunoi de oameni care nu au înţeles administraţia”.

El a menţionat că a fost convins să facă acest pas de către preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, dar şi de alţi doi membri ai conducerii partidului, Lucian Bode şi Adrian Veştea.

„Am văzut cum, timp de 4 ani, Braşovul bate pasul pe loc. Mi-am pus la dispoziţia lui Allen Coliban toată priceperea, toată experienţa, dar niciodată nu mi-a cerut sfatul. Eu am crezut în decenţă, nu am criticat, nu am spus nimic despre cum îşi face treaba primarul Coliban, deşi puteam să spun foarte multe. M-a durut să văd cum toată munca începută de mine a fost aruncată la coşul de gunoi de oameni care nu au înţeles niciodată administraţia. Braşovul a pierdut finanţări de sute de milioane de lei, de zeci de milioane de euro din proiectele pe care le-am lăsat la Primărie. Nu erau ale mele, erau ale oamenilor, ale oraşului. (…) Am avut discuţii cu un grup de persoane din conducerea centrală, împreună cu Nicolae Ciucă, Lucian Bode şi Adrian Veştea am detaliat (subiectul-n.r.) şi m-au stârnit cumva”, a explicat George Scripcaru.

Spitalul regional, un proiect lăsat „la cheie”

Unul dintre proiectele importante pe care George Scripcaru spune că le-a lăsat „la cheie” actualului primar USR Allen Coliban este cel al spitalului regional, unde, în 2020, exista un studiu de fezabilitate, un parteneriat între Primărie, Consiliul Judeţean şi Banca Mondială şi o echipă de implementare a proiectului.


„De ce nu are Braşovul un spital nou? Răspunsul este din cauza lui Coliban”, a subliniat George Scripcaru.


Totodată, Scripcaru a menţionat că actualul primar, candidat pentru un al doilea mandat din partea Alianţei Dreapta Unită, „şi-a pierdut credibilitatea”.


„Coliban, în tandem cu (viceprimarul USR -n.r.) Flavia Boghiu, când eşti în situaţia de a ţi se pune calitatea de inculpat într-un dosar, înseamnă că eşti într-o situaţie penală. Ce credibilitate mai poate avea Coliban când acuzaţiile la adresa lui şi a lui Flavia Boghiu sunt clare ca bună ziua?”, a afirmat George Scripcaru, făcâd referire la dosarul FC Braşov, în care „paguba este, nu de 4 milioane, ci de 9 milioane de lei” şi „dosarul Amural”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.