George Scripcaru implică grupările interlope din Brașov în alegerile locale din oraș

Membrii clanului Stoleru, numiți și „stăpânii cartierului Noua” din Brașov, îl susțin public pe internet pe fostul primar Scripcaru, care va candida din nou la alegerile locale din 9 iunie. În plus, aceștia amenință simpli cetățeni, tineri sau bătrâni, care îndrăznesc să le comenteze online la odele aduse de clan candidatului PSD-PNL, susține USR Brașov. (Articol al USR Brașov).

Potrivit USR „alegerile locale din Brașov iau o turnură penală, presărată cu amenințări explicite pe care membri ai clanului Stoleru le fac la adresa cetățenilor. Un astfel de episod s-a desfășurat pe grupul de Facebook al locuitorilor din cartierul Noua, acolo unde capul găștii de cartier – Adi Stoleru – a publicat un text de susținere a lui George Scripcaru:

Dragi alegători. George Scripcaru este un lider cu experiență, dedicat dezvoltării orașului nostru. Prin viziunea sa clară și acțiunile sale concrete, a demonstrat că are capacitatea și determinarea de a face Brașovul să prospere. Alegându-l pe George Scripcaru, ne asigurăm că orașul nostru continuă pe calea creșterii și îmbunătățirii. Haideți să ne unim și să-i acordăm încrederea noastră pentru a construi împreună un viitor mai luminos pentru toți locuitorii Brașovului. Cu solidaritate și încredere, noi majoritatea din cartierul Noua îți urăm succes„.

„Orice candidat la o funcție publică s-ar bucura când ar citi o astfel de odă. Totuși, când vine de la un mafiot, cetățenii simpli reacționează și amendează astfel de asocieri. „Rău a ajuns Scripcaru daca ii face reclama un interlop:)))” sau „N-am văzut în viața mea atâtea limbi! Ceva interese?” sau „Despre cotele parte de la hotelurile de la gara și de pe bulevardul Victoriei nimic? Despre terenuri din Poiană cumpărate pe numele lui Dan Ghiță nimic? Despre cum și cui a vândut palatul copiilor nimic? Iar vrea la furat?!” – mai arata USR în comunicatul transmis.

De aici a urmat un val de amenințări ale membrilor clanului Stoleru, susținătorii lui Scripcaru, care pot constitui inclusiv probe în posibile procese. „Te mănâncă în gă…ză?„, „vezi-ți de Facebook tataie, nu mai duci mult, stai acasă, nu vota (decât dacă votezi Scripcaru)„, „bă, bulangiule tu te uiți cui îi comentezi la mesaje pișa..le„, „un singur interes am acum, dacă știe cineva să-mi scrie în privat pe unde te plimbi„, „să vezi ce te apuci tu de dat limbi, cred că nu ai văzut cui i-ai comentat„.

Scripcaru pare că nu are nicio problemă și nicio jenă în a-și face publică relația strânsă cu interlopii, suștin reprezentanții USR Brașov. Pe lângă clanul Stoleru, cel care visează la al 5-lea mandat de primar al Brașovului se pozează relaxat la terasă alături de alt interlop recunoscut – Daniel Stinghe. E vorba de un individ legat de clanul Preda de la Brașov, anchetat pentru trafic de droguri și furt de arme încă din 2009. Acesta a fost implicat și în celebrul caz al furtului de arme de la Ciorogârla.

De aici se nasc o serie de întrebări la care George Scripcaru trebuie să răspundă urgent. 

Care este istoricul relației lui cu cei din clanul Stoleru? Au existat relații de afaceri între Scripcaru și Stoleru sau între Primăria Brașov (condusă pe vremuri de Scripcaru) și firmele clanului Stoleru?

De ce se afișează cu susținerea pe care i-o acordă public niște infractori dovediți, acuzați de proxenetism, trafic de droguri, atacuri cu arme albe?

Despre ce a discutat cu Daniel Stinghe la cafeneaua unde s-au fotografiat? Cum apreciază relația pe care o are cu acest interlop? Ce funcții le-a oferit celor din clanuri în primărie?

Sunt întrebări care trebuie să-și găsească rapid răspunsuri, în interesul brașovenilor, al votanților din 9 iunie. 

Irineu Darău, candidatul Alianței Dreapta Unită la Președinția Consiliului Județean Brașov:

“Brașovul se află la o răscruce, iar alegerea pe care o facem pe 9 iunie va determina viitorul orașului și al întregului județ. Avem de ales între practicile trecutului și un viitor al transparenței, integrității și prosperității. Alianţa Dreapta Unită şi Alianţa Uniţi pentru Braşov îşi asumă responsabilitatea de a apăra dreptul brașovenilor din întregul județ la un trai liber, prosper, liniștit.”

(Cod mandatar financiar: 21240009)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.