BCR aduce educația financiară în școlile din Brașov prin programul „Pepper merge la școală”

  • 16 școli generale din Brașov vor beneficia de lecții interactive de educație financiară pentru peste 20.000 de copii din clasele 0-VIII.
  • Pepper, robotul educațional va petrece o săptămână în fiecare școală, explicând elevilor concepte financiare precum gestionarea bugetului și economisirea.
  • Aproximativ 20 de colegi din BCR Brașov și voluntarii Asociației Kastel vor asigura buna desfășurare a programului.
  • Programul este realizat de BCR în parteneriat cu Asociația Kastel, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

Banca Comercială Română (BCR) lansează inițiativa „Pepper merge la școală”, un proiect inovator de educație financiară destinat elevilor din clasele 0-VIII din Brașov. În următoarele 16 săptămâni, roboțelul Pepper, alături de echipele BCR și voluntarii Asociației Kastel, va vizita 16 școli, va interacționa cu peste 20.000 de elevi cărora le va oferi lecții esențiale despre gestionarea banilor.

Pepper, profesorul interactiv de educație financiară 

Pepper, un robot umanoid cu abilități avansate de interacțiune, este pregătit să transforme educația financiară într-o experiență captivantă pentru copii. Acesta le va explica elevilor concepte cheie precum diferențierea între nevoi și dorințe, gestionarea unui buget lunar și importanța economisirii. Lecțiile sunt concepute într-un format interactiv, adaptat vârstei copiilor, iar Pepper folosește simulări și jocuri educative pentru a le face accesibile și distractive.

Implicarea echipei BCR Brașov și a voluntarilor 

Programul este susținut de aproximativ 20 de colegi din echipa BCR Brașov și voluntarii Asociației Kastel, care vor asigura buna desfășurare a activităților educative în fiecare școală. Pepper va petrece o săptămână în fiecare unitate de învățământ, oferindu-le elevilor o experiență completă de învățare, bazată pe interacțiune și participare activă

Prin acest proiect, BCR își reafirmă angajamentul față de educația financiară a tinerelor generații. Ne dorim ca, prin intermediul lui Pepper și al echipelor implicate, să le oferim elevilor instrumentele necesare pentru a-și dezvolta abilități financiare solide, care le vor fi utile pe tot parcursul vieţii, spune Dan Mazilu,director regional BCR Braşov.

Suntem încântați să facem parte din această inițiativă care combină educația cu tehnologia de ultimă generație. Pepper aduce un plus de interactivitate și îi ajută pe copii să învețe despre bani într-un mod atractiv și ușor de înțeles“, spune Sorina Iordache, preşedintele Asociaţiei Kastel.

La rândul său, Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov a declarat:

„Acest proiect care vine în completarea inițiativei BCR, concretizată de mai mulți ani într-un concept nou în învățământul preuniversitar românesc, programul de educație financiară “Școala de Bani”, reprezintă un pas important pentru educația modernă din Brașov. Ne bucurăm să sprijinim o inițiativă care introduce noțiuni importante de educație financiară într-un format inovator, adaptat nevoilor elevilor din zilele noastre.”

Angajamentul BCR pentru educaţia financiară

BCR se implică activ în promovarea educației financiare în România prin diverse inițiative, precum „Școala de Bani” și proiecte dedicate tinerilor și copiilor. Obiectivul BCR este de a contribui la formarea unor generații responsabile financiar, care să poată lua decizii informate și să își gestioneze resursele în mod inteligent. Educația financiară este esențială pentru un viitor prosper, oferindu-le tinerilor instrumentele necesare pentru a-și îndeplini visurile și pentru a naviga cu încredere prin provocările economice ale vieții​.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.