Managementul informatizat de la RATBV, impresionant pe hârtie, deprimat în teren. Dar Brașovul a primit premiul „Smart City” la categoria Mobilitate inteligentă

Municipiului Brașov a obținut premiul pentru accesibilitate la categoria Mobilitate inteligentă, în cadrul galei premiilor „Smart City Industry Awards“ (SCIA), care a avut loc la Palatul Parlamentului, în București. Proiectul care i-a adus Brașovului premiul a fost „Managementul informatizat al sistemului de transport în comun”, unul care, în urmă cu mulți ani, înainte de a fi implementat, părea impresionant.



În realitate, proiectul a dat rateuri de la prima zi de implementare. Tabelele electronice din stații oferă informații derutante despre autobuze – uneori ceasurile merg după alt fus orar sau sunt „uitate” pe ele informații la spectacole care au fost de mult. 

Nici validatoarele din autobuze nu sunt chiar impecabile. Se întâmplă destul de des ca în autobuz să  vezi călătorii mergând din spate în față și din față în spate căutând un validator care care să funcționeze. Rateuri mai dau și automatele de bilete din stații.



Ce e drept, există aplicația de mobil „24 pay”, care nu a fost implementată prin „Managementul informatizat al sistemului de transport în comun”. Aplicația funcționează, dar poate fi folosită de oamenii care se înțeleg cu codurile QR și au card bancar. Dacă se întâmplă să primești salariul sau pensia cash… ghinion.  

Cel mai probabil, atunci când au evaluat proiectul propus de municipalitatea brașoveană și au decia să acorde prwmiul, organizatorii galei de la București au avut la dispoziție o descriere impresionantă despre ce ar trebui să fie acest sistem, plus niște slide-uri frumos colorate… 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.