FOTO. Un „Dorel” cu foreză a înțepat o magistrală de apă. A rămas fără apă un cartier din Ghimbav, o fabrică, iar în Codlea, picătura chinezească

O firmă care realiza un foraj pe Șoseaua Cristianului (DN 73) a reușit sâmbătă să „găsească” exact o conductă principală de distribuție a apei. Incidentul a fost raportat de Compania Apa sâmbătă, la ora 14.00,  iar pentru remedierea avariei a fost nevoie de întreruperea alimentării în Cartierul Florilor din Ghimbav și la firma Autoliv, plus aproape opt ore de muncă a echipei de teren a companiei.



După două ore, echipele de intervenție au identificat locul avariei, au efectuat săpăturile și au demarat operațiile de remediere a conductei sparte. „Întrucât conducta este de diametru mare, reparația se desfășoară cu dificultate”, a anunțat operatorul în jurul orei 16.00. 

După ora 17.30 se lucra de zor. Lucrările nu au fost deloc simple, pentru că s-a intervenit și după lăsarea serii, pe DN 73 unde era trafic, iar în conductă mai era încă apă. La ora 19.30, compania a anunțat că avaria a afectat și alimentarea cu apă a municipiului Codlea, unde presiunea a fost scăzută. 

Abia la ora 21.38, Compania Apa a anunțat că  lucrarea de pe șoseaua Cristianului a fost finalizată și au început manevrele de  umplere a conductei, astfel că alimentarea cu apă a revenit la normal abia pe la miezul nopții.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.