În cartierul Tractorul sunt şi alte sectoare de străzi în proprietate privată. Ce face Primăria Braşov?

Strada Emanoil Bernfeld, cu sectorul cuprins între străzile Ioan V. Socec și Ștefan Baciu nu este singura care, în zona de extindere a cartierului Tractorul, are porțiuni în proprietatea altor persoane sau sectoare cu situație juridică neclarificată.

Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ) și a datelor aflate în evidența Primăriei municipiului Brașov, unele neclarități juridice există și pe străzile:

  • 1 Decembrie – sectorul cuprins între străzile Ioan Popasu și I.C Brătianu;
  • sectoare din strada I.C Brătianu, la accesul către zona Nobel;
  • un sector din strada Emanoil Bernfeld – altul decât cel achiziționat la finele anului trecut de către un privat, în baza unei proceduri de execuție a fostului proprietar, de către Direcția Generală a Finanțelor Publice şi despre care BrasovMetropolitan.ro a scris AICI: 

 

Un investitor și-a cumpărat stradă în cartierul Tractorul. Primăria Brașov ar răscumpăra terenul spre zona cu 500 de apartamente, dar numai în anumite condiții

 

În prezent, cele mai avansate sunt procedurile juridice de legiferare a proprietății asupra sectorului din strada 1 Decembrie, care urmează să fie preluat de Municipalitate, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

De asemenea, se fac procedurile necesare și pentru clarificarea situației celorlalte terenuri. Sorin Toarcea a precizat însă că, față de anii trecuți, când dezvoltarea zonei noi din cartierul Tractorul a luat având, pe terenuri nereglementate juridic, situația stă mult mai bine acum, sectoarele private de străzi fiind excepție, nu regulă. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.