GALERIE FOTO/ Cupa Davis. Cine sunt jucătorii Olandei?

Mâine de la ora 13.00 în curtea interioară a primăriei Braşov va avea loc tragerea la sorţi a meciurilor din intalnirea Romania – Olanda, din cadrul rundei a II-a, grupa I, zona euro-africana, a Cupei Davis.
Azi după-amiază, echipa Olandei a susţinut la Braşov prima conferinţă de presă. Olandezii susţin că întâlnirea de la Braşov va fi una de 50%-50%, mai ales că anul acesta România are, nu doar terenul propriu ci şi cea mai bună echipă la dispoziţie.

 

JAN SIEMERINK (căpitan nejucător): „Știu că ne așteaptă o competiție dificilă pentru că fiecare țară va fi reprezantată de cei mai buni jucători și știu că vor fi meciuri obositoare. Primele două zile de antrenament au decurs foarte bine. Sala și terenul sunt foarte bune. 
[scrollGallery id=20]

Dacă ar fi fost foarte simplă această întâlnire, nu ne-am fi pregătit atât de bine. Eu cred că datorită faptului că echipa României are jucători foarte buni, șansa este jumătate-jumătate. Nu ne așteptăm să fie un meci foarte ușor, România are avantajul că joacă acasă. Nu am luat o decizie în legătură cu jucătorii care vor intra în teren la simplu și la dublu. Avem cei mai buni jucători din Olanda aici. Decizia va fi în funcție de condiția fizică a fiecăruia, de antrenamentele din această săptămână, însă până diseară vom stabili și acest aspect”.

 

Cine sunt jucătorii Olandei: 

* Robin Haase (26 de ani) – Este numărul 1 în echipa Olandei. Anul trecut a ajuns până pe poziţia 33 în clasamentul mondial. Are în palmares două titluri la simplu, ambele obţinute la Kitzbuhel (2011 şi 2012), unul la dublu, la Marseille (2011), plus patru finale jucate la dublu, cea mai importantă jucată anul acesta, la Australian Open. Punctele lui forte sunt serciciul (200 de km/h) şi lovitura plată.

* Thiemo de Bakker (24 de ani) – Ocupă locul 111 în ATP. În 2012 a jucat patru finale challenger dintre care a câştigat trei, una chiar în faţa lui Victor Hănescu, la Bercuit – Belgia. Anul acesta a jucat ultimul act în proba de dublu, alături de conaţionalul Jesse Huta Galung, la turneul de la Rotterdam.

* Jean-Julien Rojer (31 de ani) – Este cel mai experimentat jucător al echipei de Cupa Davis a Olandei. Are deja în palmares şapte titluri ATP şi alte 10 finale jucate, printre care şi una la Bucureşti, în 2009, iar ultima este la Marseille (2013).

* Igor Sijsling (25 de ani) – Ocupă locul 65 ATP, la simplu, şi poziţia 50 ATP, la dublu. Anul acesta, alături de conaţionalul său, Robin Hasse, a ajuns până în finala de la Australian Open, pierdută în faţa fraţilor Bryan. Este posibil ca cei doi să joace la dublu împotriva României, chiar dacă antrenorul olandez a spus că nimic nu este bătut în cuie deocamdată.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.