Demonstraţie. De la arte marţiale, la terapie prin sport pentru copiii cu autism

Instructorul de arte marţiale Paul Cojocaru face sâmbătă, 20 aprilie, o demonstraţie de 3C- terapia care poate aduce progrese vizibile în relaţia cu copiii cu TSA. (tulburări din spectrul AUTISM). Demonstraţia are loc la Asociaţia Copiii de Cristal, str. Aurel Vlaicu nr. 26 bis,

Paul Cojocaru își desfășoară activitatea în cadrul Asociației Sport Autism din Constanța, unde, alături de alți voluntari, oferă copiilor cu autism și sindrom down ședințe de terapie 3C. Metoda lui de terapie a dus la rezultate vizibile în 90% dintre cazuri şi i-a adus şi un premiu la un festival dedicat persoanelor cu autism, în Canada.
Terapia 3C (Conștientizare. Coordonare. Concentrare) se bazează pe sport, cu exerciţii fizice pentru recuperare psihomotrică.  Terapia 3C construiește la copilul cu autism comportamente adaptative, bazate pe abilități psihomotrice de bază. Copilul va învăța să meargă corect, să alerge, să manipuleze obiecte, să meargă în echilibru pe o bârnă, să schimbe voluntar direcția mersului. Terapia 3C urmărește la copiii cu TSA (Tulburăridin Spectrul AUTISM), Sindrom Asperger, ADHD, Sindrom Down, PDD NOS și tulburări asociate dezvoltarea conștientizării și a utilității mișcării și punerea lor în practică. În urmă ședințelor de  terapie 3C copilul va învață ce înseamnă disciplină și că anumite comportamente nu sunt permise.

Un mare avantaj al practicării acestei metode terapeutice îl reprezintă costul redus și faptul că nu presupune personal specializat, materiale didactice costisitoare sau spații specifice.

Cei interesaţi sunt aşteptaţi la demonstraţia susuţinută de Paul Cojocaru.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.