Aerobic pentru copii, la complexul Agrement de sub Tâmpa

baza-sportiva-Tampa-Agrement-iulie-2009-1

Începând din 25 iunie, pe toată perioada vacanţei de vară, copiii vor beneficia gratuit de lecţii de aerobic, la Complexul Agrement de sub Tâmpa.

Consiliul Judeţean a lansat programul „Sănătate prin mişcare pentru copiii braşovenilor”, la care pot participa copii şi tineri cu vârste între 7 şi 18 ani din Braşov şi împrejurimi. Ei pot opta gratuit pentru lecţii de aerobic, dans aerobic, step aerobic, step coregrafie, tonifierea musculaturii şi exerciţii de tip Pilates, adecvate vârstei şi necesităţilor flor. Toate aceste lecţii sunt grupate sub denumirea de Kids Aerobic (aerobic creat special pentru copii).

În funcție de numărul doritorilor, programul se va derula între orele 10:00 – 12:00, una până la trei zile pe săptămână. Pe lângă faptul că orele de aerobic sunt gratuite, de remarcat este că acest program se adresează inclusiv copiilor cu nevoi speciale – copii autiști, hipoacuzici, cu handicap locomotor etc, având în vedere că inițiatoarea lui este antrenoarea Lucia Aldescu, de profesie psiholog. Practic, orice copil din județul nostru se poate bucura de acest program care diferă de orele de sport din școală, dar urmărește același scop: asigurarea unei dezvoltări fizice armonioase.

 „O oră de Kids Aerobic din cadrul programului «Sănătate prin mișcare pentru copiii brașovenilor» înseamnă un ciclu de exerciții fizice executate în ritmul muzicii, care combină mișcările ritmice cu exerciții de stretching și tonifiere musculară, cu scopul de a îmbunătăți condiția fizică a copiilor: flexibilitatea, forța musculară și activitatea cardio-respiratorie. Kids Aerobic are ca principal avantaj arderea grăsimilor și reglarea greutății corporale.  Totodată, îmbunătățește agilitatea și echilibrul, ajută la o mobilitate mai bună a articulațiilor și la eliberarea de stres”, spune Lucia Aldescu.

Orice copil dornic să facă mișcare prin intermediul acestui program se poate înscrie la sediul Centrului „Agrement”, situat pe Aleea Tiberiu Brediceanu. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.