Tâmpa va fi „poligon” pentru pompierii care vor simula stingerea unui incendiu. Ce au făcut autoritățile pentru a face față unei astfel de situații

Muntele Tâmpa este expus riscului producerii unor incendii, având în vedere că este extrem de accesibil turiștilor, iar vegetația uscată este abundentă. Pentru a face față unor posibile incendii de pădure, joi, începând cu ora 9.00, se va desfășura un exercițiu de stingere a incendiilor. Conform declarației rangerului de pe Tâmpa, la exercițiu vor participa Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Jandarmeria Brașov, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Brașov, Inspectoratul Județean de Poliție Brașov, Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, Salvamont Poiana Brașov, Poliția Locală Brașov vor simula joi un incendiu pe Tâmpa. 

Trei rezervoare și mașini autospeciale de capacitate mică

În cazul producerii unor incendii, pe Tâmpa există trei rezervoare de apă. Unul este pe  De altfel, pentru a ușura intervențiile, au fost amenajate și trei rezervoare de apă, unui în zona literelor (cu o capacitate de 5.000 l), unul la Panoramic (cu o capacitate de 10.000 l), iar altul în Șaua Tâmpei (cu o capacitate de 5.000 l). De asemenea, în dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Brașov sunt autospeciale ce pot interveni în zonele cu teren accidentat.

De altfel, Tâmpa a trecut de multe ori prin incendii, unele puternice, cum a fost și cel din 1946 (după care s-a încercat scrierea cuvântului „Stalin”, cu brazi, pe versantul dinspre oraș), iar altele mici, cum s-a întâmplat în anii 2017 (la marginea ariei protejate, dinspre Șchei) și 2019 (în Șaua Tâmpei).
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.