Corturile PSD, cu Viorica Dăncilă, vandalizate din nou la Brașov. „Intoleranța și violența în competiția electorală a atins cote alarmante“

Organizația PSD Brașov s-a confruntat noaptea trecută și în această dimineață cu o nouă serie de acte de huliganism. Noi incidente au avut loc în zonele Piața Dacia, Parcul Someșului și ITC- Alexandru Vlahuță, Municipiul Braşov.

„Mai exact, corturile special amenajate pentru strângerea de semnături pentru Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor, inițiativă a PSD au fost devastate, barjocorite și desenate cu sprayuri sau markere. Ba mai mult, duminică dimineață, oamenii ce strângeau semnături în zona ITC- Alexandru Vlahuță au fost amenințați și agresați fizic de un locatar din zona respectivă, în ciuda faptului că la cort pentru strângerea semnăturilor se aflau trei oameni vârstnici,“ spun reprezentanții PSD Brașov. 



PSD Brașov anunță că va depune plângere penală la Poliția Brașov și spun că cei care au atribuții cu privire la paza și protecția arealelor din municipiu, respectiv Poliția Locală, să ia măsurile necesare și să ne dea explicații despre ceea ce s-a întâmplat.

„E revoltător ca actele de vandalism, violență și ură, să fie tolerate de autoritățile locale și cerem să se ia măsuri urgente în acest caz! Facem apel la toți competitorii politici ca decența și bunul simț, să primeze, indiferent de culoare, programe, acțiuni sau planuri de viitor. Opțiunea politică se exprimă în mod pașnic, prin vot, nu împărțind pumni“, a declarat vicepreședintele PSD Brașov, Răzvan Popa.



Astfel de incindente au avut loc în această săptămână, și în alte zone, cum este, de exemplu, Craiter. Acolo, unul dintre corturi a fost găsit culcat la pământ (foto). Ele vin după ce, în perioada strângerii de semnături pentru susținerea candidaturii Vioricăi Dăncilă la președinție, reprezentanții PSD au arătat că s-au confruntat cu situații similare, în care un cort a fost tăiat și s-a încercat și incendierea lui, în zona pieței Dacia. 

Corturile PSD au rămas pe domeniul public și după finalizarea perioadei de strângere a semnăturilor pentru susținerea candidaturii la președinția România. Social-democrații spun că la aceste coeturi se strâng acum semnături pentru susținerea Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.