Napoletanii vor aduce pizza tradițională la Brașov

pizza-napoletana

20 de specialiști in pizza napoletana vor fi prezenti la Brașov, la începutul lunii Iulie, la un Festival al Pizzei.

Este de altfel pentru prima dată când napoletanii vin cu o astfel de inițiativă în țara noastră.

„Pizza napoletană este regina tuturor tipurilor de pizza, este o pizza specială” – așa consideră nu numai napoletanii, ci mai toți italienii. Pentru a demonstra asta și în străinătate este nevoie de o demonstrație, consideră organizatorul Festivalului – Sergio Miccu,  președintele Asociației specialiștilor in pizza din Napoli.

„La Brașov vom porni cuptoarele, opt la număr, deoarece vom merge cu 20 de specialiști napoletani și vom coace pizza noastră tradițională, pentru ca românii să guste adevărata pizza. Acolo in piața centrală a orașului vom asculta muzică napoletană și vom mânca pizza ca la Napoli” explică pentru Radio România Actualității, Sergio Miccu.
Întrebat de ce au ales România și Brașov, Claudio Sebillo a răspuns că „În realitate este o solicitare care a venit din partea Primăriei din Braśov. Știm că este vorba despre un oraș turistic foarte frumos, printre altele și destul de aproape de București și ne-a plăcut de la bun început ideea de a prezenta pizza napoletana fără să invadăm însă cultura culinară de acolo. Este ca o înfrățire în intenția noastră de a prezenta pizza napoletană în toată lumea”.

La Napoli, în această vară, la mijlocul lunii Iunie, se va inaugura Muzeul Pizzei, iar între 2 și 7 Septembrie se va desfășura Campionatul mondial al specialiștilor în pizza, eveniment ajuns la cea de-a 13-a ediție, la care participă an de an peste 500 de specialiști in prepararea Pizzei din toată lumea.

sursa: http://www.romania-actualitati.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.