Nu e păcăleală. Din 1 aprilie, șoferii trebuie să circule mai încet pe străzile Brașovului

Începând cu data de 1 aprilie, viteza maximă pe arterele municipiului va fi redusă cu 10 km/h. Decizia a fost luată în Comisia de Circulaţie a municipiului, la propunerea Poliţiei Rutiere Braşov, deoarece, în acest fel, se va reduce riscul de accidente.

Conform acestei propuneri, viteza maximă în municipiul Braşov va fi de 50 km/h, cu excepţia arterelor de acces în municipiu, unde viteza maximă admisă va fi de 60 km/h, astfel:

  • Calea Bucureşti, între Dârste şi intersecţia cu b-dul Saturn;
  • str. Hărmanului, de la intrarea în municipiu şi până la sensul giratoriu RAT Braşov;
  • Calea Făgăraşului, de la intrarea dinspre Ghimbav şi până la sensul giratoriu de la Hornbach,
  • DN 13, Calea Feldioarei – b-dul Griviţei, de la intrarea în municipiu şi până la pasajul Fartec.

Singura arteră pe care se va menţine limita de viteză actuală, de 70 km/h, este Şoseaua Cristianului (DN 73), pe tronsonul de la intrarea în municipiu şi până la pasajul CFR.

În prezent, la intrările în oraş (cu excepţia Căii Feldioarei, unde limita este de 60 km/h) se poate circula cu 70 km/h, iar pe bulevardele din oraş, cu 60 km/h.

 

Comisia de Circulaţie a municipiului este o autoritate cu caracter local, aprobată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 85/2016 şi funcţionează în baza OG 43/1997, privind regimul drumurilor, republicată şi actualizată, conform căreia forurile din administraţia publică locală împreună cu Poliţia rutieră au obligaţia de a reglementa circulaţia, parcarea, staţionarea şi oprirea pe străzi a vehiculelor. Din componenţa comisiei fac parte reprezentanţi ai Municipalităţii, ai Poliţiei Municipiului Braşov, ai Poliţiei Locale, precum şi specialişti desemnaţi în domeniul siguranţei circulaţiei, construcţiilor de drumuri şi amenajări urbanistice.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.