Avocatul Poporului, sesizare din oficiu în cazul unui copil din Brașov căruia Statul Român îi refuză tratamentul de cancer în Italia

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui copil de 4 ani, din Municipiul Brașov, bolnav de cancer, aflat în prezent la tratament în Italia unde trebuie supus unui transplant de celule stem, dar căruia autoritățile din România nu vor să-i semneze autorizația pentru acest transplant. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății.

În data de 4 august 2017, postul de televiziune DIGI 24 a difuzat un reportaj, în care se susține că reprezentanții Ministerului Sănătății au răspuns că „transplantul se face și la noi în țară!”. Or, medicii italieni le-au spus părinților că un zbor cu avionul în Romania i-ar fi fatal copilului. Acesta este plecat la tratament în Italia, în baza unor documente eliberate tot de instituțiile sanitare din România, care acum au stabilit că operația de transplant de celule stem se poate face și în România. Numai că băiețelul de patru ani și zece luni este mult prea slăbit pentru a mai putea face față unui drum în țară, a precizat Matei Vârtosu, purtătorul de cuvând al Avocatului Poporului, într-un comunicat de presă emis luni, 21 august.

Reportajul Digi 24 despre copilul din Brașov, obligat să se lupte de unul singur pentru viața lui, în Italia, AICI

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.