Ministerul Educaţiei nu cedează în faţa Avocatului Poporului. Elevii cu temperatură vor fi testaţi de 4 ori înainte de examene

Ministerul Educaţiei nu vrea să renunţe la termoscanare şi va testa de patru ori elevii cu temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius. Anun’ul a fost făcut după ce Avocatul Poporului a recomandat ca elevii care dau Bacalaureatul sau Evaluarea Națională să fie primiți chiar dacă au temperatura peste 37,3 C, instituția condusă de Renate Weber invocând articolele din Constituție privind egalitatea în drepturi și dreptul la învățătură. Potrivit Mediafax, părinţii spun că aceşti elevi ar trebui să dea examenul alături de colegii lor.

Ministerul Educaţiei a anunţat vineri că cei care au temperatura peste 37,3 grade vor mai fi testaţi de încă trei ori, la un interval de două-cinci minute. În această situaţie  se pune întrebarea la ce oră vor veni elevii la şcoală, luni, dacă la 8.30 trebuie să fie în sala de examen. 

Ministerul Educației precizează că fiecare şcoală va stabili, în funcţie de numărul de candidaţi, la ce oră trebuie elevii să se prezinte la examen. 
 
La sesizarea Avocatului Poporului, Renate Weber, Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a explicat că elevii trimişi acasă pe motiv de temperatură ridicată sunt discriminaţi, înclcându-li-se dreptul la educaţie. 
„Îi împiedicai pe aceşti copii (să dea examen – n.r.). Consecinţa era că ei erau împiedicaţi să intre să să susţină examenele. Aceşti copii riscă eventual chiar să îşi vadă viitorul afectat”, consideră Avocatul Poporului, Renate Weber.  
Şi reprezentanţii părinţilor spun că, în ultimele luni, au făcut mai multe sesizări către Ministerul Educaţiei pe aceeaşi problemă. 
„Am solicitat ca aceşti copii să meargă într-o sală separată de ceilalţi. Răspunsul de la Ministerul Educaţiei a fost de fiecare dată că nu, înţelegem, pentru că nu depinde de ei. Depinde în mare măsură de Ministerul Sănătăţii şi de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP)”, a spus preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache.
În toată această polemică, la mijloc, se află directorii de şcoli care nu mai pot face modificări importante în ceea ce priveşte desfăşurarea examenului.   

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.