Brașovul se alătură protestelor anunțate în toată țara: „Justiție independentă, nu aservită!”

Câteva modificări legislative propuse „pe neve” îi scoate pe români din nou în stradă.  De această dată în cauză este Justiția și modificările asupra a 3 legi care reglementeaza funcționarea acesteia: 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, 304/2004 privind organizarea judiciară si 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Aceste modificări legislative au scos deja în stradă câteva sute de oameni, la București, însă protestele s-ar putea extinde. Brașovenii organizează și ei un astfel de protest, care pe rețelele de socializare a fost anunțat pentru ziua de duminică, de la ora 19.00, în fața Prefecturii.

Cei care și-au asumat orgaizarea sunt reprezentanții Asociației REACTIV.

Modificările au ca efect politizarea și creșterea controlului politic asupra DNA, DIICOT și asupra magistraților în general, care vor fi anchetați de „o direcție specială”, deci vor fi controlați și investigați politic. 
Ministerul invoca MCV-ul și minte, pentru că recomandările din rapoartele MCV sunt să se elimine influența politică din justiție, ori acum se încearcă contrariul. 
Duminică 27 august 2017 Brașovul protestează împotriva acestor modificări de lege! Pentru că vrem o justiție puternică și independentă, nu aservitaăpolitic!
Protestăm din nou în fața Prefecturii, la ora 19:00. #joslabeledepejustitie #rezist #justitienucoruptie, este arată în anunțul celor e la REACTIV. 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.