FOTO. Protest pentru Justiție la Brașov: „Vrem justiție curată, nu de PSD furată!”

În jur de 150 de cetățeni participă la protestul organizat duminică seara în fața Prefecturii Brașov, împotriva modificării legislației din Justiție, anunțate de ministrul Tudorel Toader. O altă nemulțumire a cetățenilor este legată de zvonurile despre naționalizarea pilonului II de Pensii.

Protestul, organizat la Brașov de Asociația Reactiv, a decurs liniștit. Brașovenii, unii veniți chiar și cu copiii, au socializat și au manisfestat civilizat, după cum au spus și jandarmii. „Protestam pentru ca conducătorii noștri sa își vina în fire și să ia decizii responsabile”, au spus organizatorii.

   

După ora 20, participanții la manifestație au pornit în marș spre sediul PSD din Piața Sfatului. Sub geamul partidului de la guvernare, oamenii au strigat „Vrem justiție curată, nu de PSD furată!”.

Asociaţia Reactiv Braşov, organizatoare a manifestării din fața Prefecturii a transmis un mesaj pe rețelele de socializare, în care se declară îngrijorată de modificările propuse de Ministerul Justitiei. „Ne dorim o justiţie independentă, în care fiecare cetăţean să aibă încredere şi să-şi găsească dreptatea. Vom monitoriza parcursul acestor modificări legislative, iar în cazul în care situaţia o impune, vom acţiona pe căile pe care legea le pune la dispoziţie cetăţenilor ( proteste, petiţii etc. )”.

 

Un protest a fost anunțat și la Făgăraș, unde încă de la ora 19.00, în fața primăriei s-au postat doi oameni cu pancarde pe care era scris mesajul „Tudorel Toader, groparul justiției”.

Duminică seara, proteste au fost anunțate și  la București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Bacău, Galați, Constanța și Craiova. 

Foto: FB/Reactiv Brasov

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.