Inițiativa civică „Fără lacăt pe curtea școlii” a găsit o primă susținere politică la USR Brașov

Inițiativa civică ce vizează deschiderea curților școlilor în afara orelor de curs și pe timpul vacanțelor, pentru ca elevii să poată folosi terenurile de sport, va fi susținută de USR Brașov, care a anunțat că își asumă acest proiect și orice altă inițiativă de impact propusă de societatea civilă.

Inițiativa “Fără lacăt pe curtea școlii” a fost pornită de un grup de brașoveni care și-au propus să strângă aproximativ 15.000 de semnături pentru transformarea lui într-un proiect care să poată fi propus autorităților locale pentru a fi transformat în act normativ. Pentru a derula această campanie, grupul de inițiativă civică s-a organizat în ONG-ul numit REACTIV.

Mai nou, inițiativa va fi susținută de USR Brașov, în condițiile în care unul dintre liderii ONG-ului, Codruț Bucur, a fost ales președinte al organizației municipale, la alegerile interne de săptămâna trecută din organizația locală. Bucur a anunțat că din noua postură va renunța la statutul de membru al ONG-ului dar nu și la susținerea acțiunilor civice ale acesteia.  Astfel, inițiativa civică “Fără lacăt pe curtea școlii” va fi susținută de USR Brașov.

Până în prezent, din cele aproximativ 15.000 de semnături de susținere pe care și le-a propus să le obțină, Asociația REACTIV are în jur de 5.000.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.