Managerul Sanatoriului din Predeal, condamnat după ce şi-a angajat familia în spital şi a dat contracte unei firme deţinute de către soţul său

Managerul Sanatoriului de Nevroze din Predeal, Simona Daniela Buricea, a fost condamnată de către magistraţii Judecătoriei Braşov la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese. Simona Daniela Buricea a mai fost acuzată că a încheiat contracte cu firma soţului său (și el condamnat la 2 ani cu suspendare în același dosar) şi că şi-a angajat familia la spitalul pe care îl conducea.

Simona Daniela Buricea a fost găsită incompatibilă de către ANI după ce, concomitent cu funcţia de manager a Sanatoriul de Nevroze din Predeal, a fost consilier local şi contabilă la mai multe firme. În plus, a încheiat contracte între spital şi firma soţului său cauzînd un prejudiciu de aproape un milion de lei.

Magistrații au constatat, de asemenea, că șefal Sanatoriului din Predeal şi-a angajaţi soţul şi fiul la la instituția pe care o conducea, în perioada în care a deţinut funcţia de maganer, cei doi încasînd salarii în valoare de 73.062 de lei. După descoperirea stării de incompatibilitate a fost sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

Procurorii au constatat că Simona Daniela Buricea a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie admnistrativă, întrucît, în calitate de manager al Sanatoriului de Nevroze Predeal, a semnat contracte de execuţie lucrări şi a aprobat achiziţionarea de bunuri şi servicii de la Jord Mobil Com S.R.L., respectiv Aldrex Cons S.R.L. (societăţi comerciale în cadrul cărora soţul său deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator), precum şi cu Termo Bunea S.R.L. şi Montano Euro Constil S.R.L. (societăţi comerciale în cadrul cărora persoana evaluată a fost angajată în funcţia de contabil în perioada 1 aprilie 2008 – 1 aprilie 2013).

Un comunicat al Agenției Naționale de Integritate arată, de asemenea că în perioada 2011 – 2013, soţul persoanei evaluate a obţinut prin intermediul societăţilor comerciale al căror administrator este un folos patrimonial în cuantum de 971.511,05 lei, iar Termo Bunea S.R.L. şi Montano Euro Constil S.R.L, societăţi comerciale în cadrul cărora persoana evaluată a fost angajată în funcţia de contabil, au obţinut un folos patrimonial în cuantum de 113.772,88 lei.

Simona Daniela Buricea, condamnată cu suspendare,  nu mai are dreptul să ocupe o funcţie publică timp de cinci ani, trebuie să se prezinte periodic la Serviciul de Probaţiune şi să anunţe orice schimbare de domiciliu.
Sentinţa Judecătoriei Braşov a fost dată la mijlocul lunii iulie şi a rămas definitivă după ce nu a fost atacată cu apel în 15 zile.

sursa: news. ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.