Consilier local din Victoria, găsit în incompatibilitate, de ANI.

Agenția Națională de Integritate a anunțat că a identificat 12 cazuri de încalcare a legislației privind integritatea aleșilor locali.  Printre aceștia se află Tabacu Traian, consilier local în cadrul Consiliului Local al Oraşului Victoria, despre care ANI spune că, în calitate de ales local, în perioada exercitării mandatului în curs (2016 – 2020) a încheiat contracte comerciale de prestări de servicii şi de executare de lucrări în valoare de 90.368,87 lei, cu o societate comercială în cadrul căreia deţine funcţia de şef Parc Industrial.„Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“, precizeaza ANI.

Asupra consilierului, Agenția Națională de Integritate a anunțat declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Consilierul Local din Victoria a trimis un punct de vedere către ANI pe această temă, care în prezent este în analiză.

ANI a mai constatat starea de incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă în cazul a altor 11 aleşi locali, conform comunicatului de presă transmis.  Celelalte persoane găsite în incompatibilitate sau conflict de interese: Vasile Nica, fost consilier judeţean în Neamţ, Ionel Avram, consilier judeţean în Brăila, Cristea Enescu – viceprimar al comunei Voloiac, judeţul Mehedinţi; Florin Cucu – viceprimar al comunei Moara Vlăsiei, judeţul Ilfov; Ioan Ulici – viceprimar şi consilier local în comuna Rona de Jos, judeţul Maramureş; Constantin Stoica – consilier local în comuna Ghergheşti, judeţul Vaslui; Emil Buşescu – consilier local în comuna Vlădeşti, judeţul Argeş; Gheorghe Igna – consilier local în comunei Gepiu, judeţul Bihor; Iulian Marius Telebuş – consilier local în comuna Racoviţa, judeţul Sibiu; Maricel Marian – fost consilier local în comuna Pîrjol, judeţul Bacău.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.