Panouri publicitare, instalate „noaptea ca hoții” pe stâlpii din Brașov

Foto: Andrei Paul/Primăria Brașov

Primăria Brașov a început marți demontarea tuturor panourilor de afişaj instalate ilegal pe stâlpi de semaforizare din oraș. Anunțurile au apărut la începutul săptămânii trecute și, din primele cercetări, a rezultat că ele aparțin unei firme din București, care a încheiat un contract de publicitate cu o firmă din Brașov.

Administratorul public al municipiului, Miklos Gantz, a catalogat acțiunea de afișaj ca „un act de vandalism care poate comporta și o latură de natură penală, pentru că este vorba despre stâlpi pentru semafoare şi indicatoare de circulație“, și a anunțat că va fi sesizată și Poliția Națională.

„Aceste afișări sunt făcute ilegal, nu au nicio autorizație, nu există nicio convenție de niciun fel şi, în nici un caz, nu am aproba amplasarea acestor panouri pe stâlpii cu semafoare. Noi le vom dezafecta pe toate, pentru că sunt mai multe astfel de afișări făcute hoțește, în timpul nopții. Au fost identificate nouă astfel de semnalizări, pe tot teritoriul municipiului Brașov. Poliția Locală a luat deja măsurile care se impun, a încercat să contacteze persoana și firma care s-a ocupat de așa ceva. La telefon sunt foarte discreți, motiv pentru care vom contacta și Poliția Națională, pentru a încerca să identificăm firma sau persoanele care se fac vinovate. Poliția locală va monitoriza stâlpii în timpul nopții, pentru a nu se mai repeta această situație“, a declarat Miklos Gantz. 

 Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Locale, Anca Lăutaru, amenzile pentru afișajul în asemenea condiții sunt între 1.000 și 10.000 de lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.