S-a săturat să aștepte! Primăria Făgăraș va reabilita cu fonduri proprii DN 1, pe sectorul ce trece prin centrul municipiului

Segmentul din DN 1 (E 68) care trece prin centrul municipiului Făgăraș va intra în reabilitare, lucrările urmând să fie acoperite de la bugetul local.

Este vorba despre două străzi locale, parte din DN 1, respectiv strada Doamna Stanca și bulevardul Unirii care vor fi modernizate și reparate etapizat. Procedura de achiziție a fost deja lansată în licitație în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), valoarea lucrărilor fiind estimată la 2.787.294 lei, fără TVA, din care 2.634.580 lei, fără TVA, este valoarea lucrărilor propriu-zise. Valoarea contractului va fi modificată numai în condiții special, prevăzute de legislația în vigoare. Cele după drumuri incluse în contract au împreună aproximativ 2 km. Caietul de sarcini prevede că firma câștigătoare va trebui să facă lucrările de modernizare în maxim 10 luni de la data emiterii ordinului de începere. Potrivit primarului municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, lucrările vor începe în primăvara anului viitor. 

În prima fază va fi modernizată strada Doamna Stanca, pe sectorul cuprins între podul de la Pârâul Racoviţă, de la ieşirea spre județul Sibiu, şi giratoriul de la intersecţia cu străzile Titu Perţia, 13 Decembrie şi Bulevardul Unirii. Strada Doamna Stanca va fi complet reparată, atât la partea de infrastructură, cât și la suprastructură, iar partea carosabilă va fi pe alocuri lărgită. Potrivit primarului municipiului Făgăraș, lucrările la strada Doamna Stanca vor fi unele complexe, întrucât există o expertiză care arată că actuala infrastructură nu este construită să suporte traficul greu. În plus, lucrările  făcute de-a lungul timpului la rețelele de apă și canalizare au afectat și ele drumul. Modernizările care se vor face vor ține cont de aceste date ale expertizei. 
De asemenea, în zona Spitalului Municipal Făgăraș, strada va fi lărgită, după ce se va face o deviere a rețelei electrice.

Bulevardul Unirii, și el parte din DN1, va intra în reabilitare după ce vor fi finalizate lucrările la sistemul de canalizare. Primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, declară că la Bulevardul Unirii, lucrările nu vor fi atât de complexe pentru că infrastructura este suficient de solidă încât să suporte traficul greu. Astfel, la această stradă se va reface doar partea de suprastructură.

Despre reabilitarea sectorului din DN 1 care rece prin Făgăraș s-a discutat de mulți ani. Ba mau mult, având în vedere valoarea mare a investiției, în urmă cu doi ani, unul dintre parlamentarii de Brașov anunța că artera va fi reparată de Compania Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cu finanțare de la bugetul de stat, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat, astfel că proiectul de reabilitare va fi finanțat de la bugetul local. 

Potrivit legislației, sectoarele de drum național sau european care tranzitează municipiile trebuie reparate și întreținute de autoritățile locale. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.