Primul deces din cauza rujeolei la Brașov

La Brașov a fost înregistrat primul deces al unei persoane bolnave de rujeolă, cazul fiind confirmat de Institutul National de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”. Este vorba de o asistentă medicală de la Spitalul Clinic de Copii Brașov, care a fost internată la Spitalul Militar „Regina Maria” din Brașov.

Cel mai probabil, femeia, în vârstă de 39 de ani, s-a îmbolnăvit în urma cu mai bine de două luni, având în vedere că în aceasta perioada nu a mai mers la serviciu.

Brașovul este unul dintre județele aflate în fruntea listei în ceea ce privește numărul îmbolnăvirilor de rujeolă, peste 80 de cazuri fiind confirmate în ultimele două săptămâni. 

Potrivit statisticilor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în Romania este de 9.626, cu 393 mai multe față de raportarea lunară precedentă. 

Jumătate dintre cazurile noi înregistrate sunt în județul Brașov, unde doar din septembrie până la mijlocul acestei luni medicii au avut de a face cu aproximativ 126 de cazuri. (VEZI DETALII AICI) 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.