VIDEO. Medicul Florin Orțan către brașovenii cu afecțiuni cardiace: „Nu stați acasă dacă sunteți bolnavi. Riscul de infectare într-un spital este mai mic decât într-un supermarket”

Medicul brașovean Florin Orțan, care este și senator PSD, consideră că brașovenii care au afecțiuni cardiace grave ar trebui să meargă de urgență la spital în cazul în care starea lor de sănătate se agravează. De altfel, printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare, Orțan a spus luni seara că este în a treiazi de gardă, iar în această perioadă au ajuns la spital, mult prea târziu, două persoane cu infarct miocardic, care au și decedat.

„În aceste trei gărzi am avut două cazuri de infarct miocardic acut, iar pacienții au ajuns mult, mult prea târziu la spital, astfel că, din nefericire, cei doi pacienți nu mai sunt printre noi. În acest moment (înainte de a transmite mesajul video – n.n.) am ieșit din sală. A venit un alt pacient, care, probabil, este COVID pozitiv, pentru că este febril, are febră de o săptămână. Dar, eu vă asigur că nici unul dintre noi nu face discriminări”, a declarat Orțan.

Medicul a mai spus că în această perioadă „coronavirusul este starul mediatic. Mortalitatea în coronavirus este de 3%, poate de 4%. Într-un infarct miocardic acut, în care nu veniți la noi la spital ca să ajungeți pe masa de angiografie, mortalitatea este, probabil de 14%, de 18%, de 20%, iar în cazuri foarte grave chiar de 80%. Gândiți-vă foarte bine când stați acasă de teama acestui nou inamic, care este coronavirusul. Știu că auziți prin presă despre focare de infecție, despre pericolul de a vă infecta. Acest pericol de a vă infecta este la fel de mare dacă mergeți la supermarket și vă garantez că este mai mic dacă veniți la spital. Nu stați acasă dacă sunteți bolnavi”. 

Sa nu ne pierdem speranta! Nu stati in case cu orice pret! Nu stati in case bolnavi!

تم النشر بواسطة ‏‎Florin Orțan‎‏ في الاثنين، ٢٧ أبريل ٢٠٢٠

Florin Orțan este medic cardiolog la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.