Poate în 2 ani? Primăria Brașov promite sală polivalentă „a la Cluj”, la fostul Stadion Municipal

În următorii doi ani, Brașovul ar putea avea o sală polivalentă care ar putea rivaliza cu cea din Cluj. Cel puțin așa susține primarul Brașovului, George Scripcaru. Sala multifuncțională va fi construită pe terenul fostului stadion municipal care a fost între timp demolat.

Primarul a declarat că, în cazul în care licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate va merge fără nicio problemă, Brașovul are în vedere mai multe variante de finanțare. Deocamdată însă, anunțul pentru achiziția serviciilor de realizarea a SF-ului nu a fost lansat, documentația fiind încă în lucru la Serviciul Achiziții al Primăriei Brașov.

Una dintre posibilitățile de finanțare a sălii multifuncționale, care poate însemna o investiție de 20 de milioane de euro dacă va fi de dimensiunile celei de la Cluj, este prin Compania Națională de Investiții. Variantă trebuie discutată însă și cu ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, pentru a fi susținută la nivel guvernamental, a declarat primarul Brașovului. O altă variantă ar fi construirea cu fonduri proprii sau printr-o finanțare din fonduri europene.

“Reprezentanții Primăriei Brașov au fost la Cluj pentru a de informa cu privire la modul în care putem dezvolta un astfel de proiect. O sală polivalentă ar fi o foarte bună sursă de venituri pentru Brașov. După ce facem SF-ul vedem ce variantă abordăm pentru execuție, dacă facem un proiect tehnic sau PT și execuție la pachet. Pentru aceasta din urmă trebuie însă să avem la dispoziție întreaga sumă necesară”, a precizat George Scripcaru.

Consiliul Local Brașov a aprobat suma de 1,5 milioane lei pentru efectuarea SF-ului aferent sălii multifuncționale de pe terenul fostului stadion municipal de la Bartolomeu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.