Trei foste cinematografe din Brașov intră în reparații capitale. Valoarea lucrărilor este estimată la 5,4 milioane de euro, plătiți de la bugetul local

Preluate în urmă cu mai mulți ani de Primăria Brașov, trei foste cinematografe, Modern, Popular și Astra, vor intra anul acesta în reabilitare. Lucrările vor fi finanțate de la bugetul local, iar licitațiile pentru reabilitarea celor trei imobile sunt în curs de derulare. Valoarea totală a lucrărilor la cele trei clădiri este estimată la 25,2 milioane lei, fără TVA (5,4 milioane de euro), însă suma ar putea scădea în urma organizării licitațiilor. 

Ce lucrări se vor efectua la cele trei cinematografe 

Cinema Modern

 Reparație capitală a întregii clădiri cu refuncționalizarea acesteia în vederea păstrării a doua săli de cinematograf pentru proiecții filme și organizarea unor spectacole festive pentru copiilor.

La fostul cinema se vor desface elemente de compartimentare , finisajele, instalațiile electrice, termice, sanitare, ventilaţiile, urmând ca acestea să fie refăcute conform noilor cerințe. De asemenea, structura de rezistență va fi consolidată, clădirea va fi izolată termic și se vor instala echipamente și aparatură pentru noile spații culturale. Lucrările vor dura 18 luni de la data deschiderii șantierului. 

Valoarea  investiției este estimată la 5.307.785 lei fără TVA , iar ofertele pot  fi depuse până la data de 9 februarie 2018.

 

 

Cinema Popular 

 

Având în vedere ca imobilul este într-un stadiu avansat de degradare, constructorul va trebui să elaboreze proiectul și să execute lucrările. Valoarea estimată a proiectului este de 12.404.168  lei, fără TVA, iar termenul  de depunere a ofertelor este 18 ianuarie 2018. Conform reprezentanților Primăriei Brașov, termenul de finalizare a proiectării și execuției lucrărilor este de 27 de luni. 

Cinema Astra 

 

Contractul presupune proiectarea și execuția lucrărilor necesare în vederea reabilitării clădirii. Valoarea estimată a investiției este de 7.501.921  lei, fără TVA, iar termen limită pentru depunerea ofertelor este 12 februarie 2018. Durata proiectării şi lucrărilor este de 27 de luni. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.