FOTO&VIDEO. Cinema Modern va găzdui Centrul Minitehnicus, pentru copiii pasionaţi de tehnică. Cercurile de pregătire vor funcţiona în regim after-school

Cinematograful Modern se redeschide cu o față nouă, fiind, pe lângă cinema cu două sălu, și un centru educațional pentru copii.

Clădirea Modern va găzdui din această toamnă Centrul Minitehnicus, propus şi susţinut de Clubul Economic German, în programul „Fit for Future“ pentru pregătirea copiilor şi tinerilor din Braşov, pentru abilităţi ce pot fi pune în practică atât în viaţa de zi cu zi, cât şi la un viitor loc de muncă.

„Acesta este un proiect pe care l-am propus Primăriei, din partea Clubului Economic German, o altă etapă a proiectului nostru «Fit for Future». Vrem să ne ocupăm de copiii din Brașov începând cu clasa I, poate chiar și mai devreme puțin, până la doctorat. «Minitehnicus» se încadrează aici foarte bine. Țelul nostru principal este să motivăm și să pasionăm copiii pentru tehnică și să-i apropiem, prin joc, de meseriile moderne din domenii ca robotica, automatizarea, electronica, IT etc. Sunt meserii de vârf, în care Brașovul va avea nevoie, în viitor, de specialiști calificați. Va fi foarte greu acum pentru că suntem încă în stare de alertă, iar firmele sunt concentrate să-și rezolve problemele aduse de situația cu Coronavirusul, dar dorim să continuăm acest proiect, pentru că este unul foarte important pentru copiii noștri, pentru viitorul economic al Brașovului și implicit pentru firmele noastre. Suntem fericiți că primăria a acceptat colaborarea cu noi, și în funcție de restricțiile viitoare, de situațiile financiare ale firmelor, vrem să punem pe picioare cât mai repede acest frumos proiect. Vom începe cu cinci domenii diferite și vom crește pe parcurs, ca și în cazul Școlii Profesionale Germane Kronstadt“.

„Noi, împreună cu primăria și Ministerul Educației, avem deja școala Kronstadt, avem inclusiv liceu, programe de studenție și de masterat, ce lipsea erau copiii mici, de până în clasa a opta. Ce vrem noi să facem este practic fosta «Casă a Pionierilor». România are tradiție de zeci de ani în astfel de centre de pregătire, doar că în ultimii ani nu s-a mai făcut așa ceva în România. Așa cum cu Școala Kronstadt noi am fost pionierii, vom fi pionieri și cu aceasta. Ne dorim să facem acest lucru, ne dorim să o facem gratuit, nici nu se pune problema să le cerem bani copiilor, dar trebuie să vedem ce va urma după pandemia asta, iar faptul că nu începem acum este exclusiv din cauza pandemiei. Dar, odată ce am început, vă garantăm că va funcționa. Exemplul este SPGK, care a devenit un punct de reper în estul Europei, nu doar în România“, a completat Dorin Șaramet, reprezentant al Clubului Economic German.

Reabilitarea Cinematografului Modern a costat 4,6 milioane de lei

În cadrul proiectului s-au executat lucrări de reparaţii capitale a întregii clădiri, cu refuncţionalizarea acesteia în vederea păstrării a două săli de cinematograf, pentru proiecţii de film şi realizarea unor  spectacole pentru copii. 

  • Sala mare (fosta sală A, cu 350 locuri) a fost amenajată ca sală de spectacole şi proiecţie film cu o capacitate de maxim 186 locuri.
  • Sala care până la închiderea clădirii a avut destinaţia de club (fosta sala B) a fost amenajată ca sală de spectacole şi proiecţie film, cu o capacitate de maxim 110 locuri.
  • În fosta sală de 100 locuri (sala C) a fost amenajat un spaţiu cu destinaţia de vestiar pentru copii, iar în fosta zonă a ecranului va fi amenajat un spaţiu pentru amplasarea  centralei termice.

,,Centrul este format din două săli de cinema sau spectacole, cu o capacitate de 186 de locuri, respectiv 110, la care se adaugă două săli de proiecție, proiectoarele fiind de ultimă generație.  S-au construit vestiare pentru copiii care vor susține spectacole sau serbări în aceste două săli. Sunt grupuri sanitare noi, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, precum și mai multe spații care pot fi folosite ca birouri sau pentru alte activități”, a declarat Constantin Chiriță, reprezentantul constructorului.

 

Lucrările au fost realizate de Asocierea SC Deanda Prim Invest SRL-D – lider asociere, SC Construcţii Industriale Civile SRL şi SC Damelectroterm VB SRL, în baza unui contract în valoare de 4,6 milioane lei fără TVA.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.