Trei jandarmi pentru fiecare elev brașovean care a participat la „protestul telefoanelor”

Zilele trecute un elev brașovean, Albert Mihail Cosmin i-a invitat pe tinerii din Brașov la un protest împotriva unui ordinului Ministerului Educației potrivit căruia elevii ar trebui să-și lase înaintea orelor telefoanele într-o casetă. Protestul a fost programat pentru ora 14.00, la Prefectură, iar Jandarmeria „a luat act” de intenția elevilor și a trimis la protest 6 agenți. În schimb, chiar dacă pe Facebook și-au anunțat prezența 300 de elevi, în stradă au mai ajuns exact doi, organizatorul protestului, și încă un tânăr, cei doi stând până în jurul orei 16.00 la Prefectură.

Conform evenimentului postat pe Facebook, elevii protestatari ar fi urmat să își aprindă telefoanele în fața Prefecturii, dar s-a renunțat la acest plan, astfel că acțiunea s-a limitat la acordarea unor declarații pentru presă.

Potrivit organizatorului, decizia privind instalarea unor casete, unde copiii să își lase telefoanele la începutul orelor, a fost luată fără a fi consultați elevii, profesorii și părinții.

„Noi ne dorim o dezbatere reală pe această temă, pentru că foarte mulți elevi nu își doresc această măsură. Comportamentul abuziv al multor profesori a fost surprins cu ajutorul filmărilor realizate cu ajutorul telefoanelor. Nu ni se pare corect ca cei aproximativ 3,7 milioane de elevi din România să fie pedepsiți pentru cu unii se joacă pe telefon sau fac altceva în timpul cursurilor. Noi solicităm revenirea la normal, adică telefoanele să fie interzise în timpul orelor, dar să le păstrăm în continuare la noi, iar dacă unul este prins să-i fie scăzută nota la purtare sau să i se aplice o altă sancțiune”, a declarat Albert Mihail Cosmin.

El a mai spus că vrea să organizeze o dezbatere publică la care să participe elevii, sperând să primească, în acest sens, sprijinul unor ONG-uri din Brașov.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.