Costică Buceschi, demis de la Corona Brașov, după 6 înfrângeri

Antrenorul Costică Buceschi a fost demis de la conducerea tehnică a echipei Corona Braşov, după ce joi echipa gazdă a fost învinsă de CSM Craiova, scor 18-29. Interimatul va fi asigurat de Vasile Curiţeanu şi Dragoş Dobrescu. 

Preşedintele clubului Corona, Liviu Dragomir a declarat că despărţirea de fostul tehnician s-a făcut fără probleme şi că are încredere că schimbările făcute la echipă vor fi de bun augur iar acest lucru se va vedea în meciuri. „A fost un pas firesc în urma meciului cu SCM Craiova. Am vorbit cu Costică Buceschi, am decis împreună că cel mai bine este să întrerupem colaborarea. Îi mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut până acum, eu am avut și am mai departe încredere în el, ca antrenor, ca profesionist, dar lucrurile nu au funcționat. Din păcate nu a existat acea chimie între el și echipă, s-a văzut asta în ultimele meciuri. Am luat decizia ca noul antrenor principal să fie Vasile Curițeanu. E un brașovean, un om care a mai fost la această echipă, care a dovedit că știe și că poate. A fost de acord să-și asume această poziție. Sunt convins că va face totul pentru ca în aceste 14 etape rămase din campionat și în jocurile din Cupa României să reușim să ne atingem măcar o parte dintre obiective”.

 

Patru jucătoare, out!

Preşedintele Coronei, Liviu Dragomir, a avut vineri, discuţii individuale cu fiecare jucătoare în parte, iar Ana Maria Mîrcă, Camelia Hotea, Cynthia Tomescu şi Laura Popa au fost anunţate că nu mai fac parte din lotul echipei de senioare. Cele patru au varianta rezilierii de comun acord sau diminuare a contractului şi să joace la echipa de divizia A. „Am avut discuții individuale cu fetele. Am renunțat la patru jucătoare – Ani Mîrcă, Laura Popa, Camelia Hotea și Cynthia Tomescu. Am considerat că în urma evoluției pe care au avut-o în această parte de campionat nu au sprijinit echipa, iar din punct de vedere economic, aspect foarte important, banii venind de la municiplitate, am decis să continuăm acest campionat cu eforturi financiare mult mai mici, pentru că nu suntem în graficul pe care ni l-am dorit. Consider că trebuie să dăm încrere jucătoarelor tinere pe care le-am crescut la Brașov. De altfel, Sorina Tîrcă a avut o evoluție foarte bună în meciul cu Craiova. Va juca Daria Bucur meci de meci, în poartă vom merge pe Daciana Hosu și Izabela Roșca. Am discutat și cu celelalte fete. Noul căpitan este Laura Chiper, iar ea va fi secondată pe această poziție de Eliza Buceschi. Aceasta din urmă a înțeles decizia, în ceea ce îl privește pe tatăl ei, că acest lucru s-ar fi întâmplat la orice altă echipă și ne-a spus că este o jucătoare profesionistă. Sunt convins că jocul echipei se va schimba. Le-am rugat să ia fiecare meci, pas cu pas și să joace handbal”, a declarat Liviu Dragomir, președintele ASC Corona Brașov.

Corona a suferit o nouă înfrângere în campionat, după ce cu o etapă îninte și Dunărea Brăila a luat cele trei puncte de la Brașov.

După 12 etape, la finalul turului, Corona Brașov se afla pe locul 7, cu 6 victorii și 6 înfrângeri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.