12 sportivi din delegația României la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud sunt studenți sau absolvenți ai Universității Transilvania Brașov

12 sportivi din delegația României la Jocurile olimpice de iarnă de la PyeongChang sunt studenți sau absolvenți ai Facultății de Educație fizică și sporturi montane, din cadrul Universității Transilvania din Brașov.

Delegația României în Coreea de Sud are în total 28 de sportivi și 14 antrenori. Dintre aceștia, trei sunt studenți ai Facultății de Educație Fizică și sporturi montante din Brașov, iar opt sunt absolvenți ai aceleiași facultăți.

Raluca Strămăturaru şi Valentin Crețu sunt studenţi în anul al II-lea la masterat, la specializarea „Diagnoză și prognoză psihomotrică” și vor reprezenta România la proba de sanie. Daniela Haralambie este studentă în anul II la licență, la specializarea „Sport și performanță motrică” și va reprezenta România la proba de schi sărituri.

Florin Cezar Crăciun este absolvent al Facultății de Educație fizică și sporturi montane din Brașov și se va alinia la start în proba de bob.  George Răzvan Buta, absolvent al Universității Transilvania din Brașov va concura la biatlon, alături de Marius Petru Ungureanu, și el absolvent brașovean. Gheorghe Iulian Pop, membru în echipa de biathlon a fost de asemenea student al Facultății de Educație Fizică și sporturi montane.

Delia Ivaș, absolventă a Facultății de Educație Fizică și sporturi montane este antrenoarea echipei de skeleton, iar Alexandru Grigore Comșa, și el absolvent al aceleiași facultăți, este antrenorul echipei de sanie.  Student al facultății brașovene a fost și Constantin Daniel Borca, acum antrenor al echipei de schi fond, la fel și Iulian Daniel Păcioianu, care acum este antrenorul echipei de bob. Magdo Nemeth Csaba, antrenorul echipei de schi sărituri, a absolvit și el tot la Universitatea Transilvania din Brașov.

Primul care va intra în competiție, din partea României, sâmbătă, de la ora 12:10, este Valentin Crețu, în proba de Sanie – simplu masculin (manșa 1 și 2).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.