Bugetul Brașovului ar putea fi aprobat cu întârziere. Primăria nu știe ce bani va primi pentru școli și persoanele cu dizabilități

Chiar dacă ar trebui aprobate până la data de 15 februarie, bugetele locale ar putea întârzia, după ce Guvernul a „uitat pe drum” hotărârile prin care sunt stabilite standardele per elev și pentru persoanele cu dizabilități, a avertizat primarul Brașovului, George Scripcaru.

„Dacă nu se emite o hotărâre de Guvern în regim de urgență, nici o unitate administrativ teritorială nu va putea aproba bugetul, pentru că de la direcțiile ale generale ale finanțelor publice nu au fost transmise sumele din cotele defalcate pentru standardul de cost per elev pe cheltuieli materiale și cele pentru persoanele cu dizabilități. Dacă nu există această hotărâre de Guvern, noi nu  putem aproba bugetul local în termenul de 45 de zile de la aprobarea bugetului de stat, așa cum prevede legislația. Direcția Generală a Finanțelor Publice a spus că a transmis datele și ar fi bine ca Guvernul să aprobe hotărârile, pentru ca administrațiile locale să iasă din impas”,  a declarat primarul.

El a mai spus că în cazul în care se aprobă bugetul local fără a fi primite alocările de la Direcția Generală a Finanțelor Publice, municipalitatea brașovean va trebui să aloce bani din resurse proprii pentru cheltuielile amintite. „Ar fi o mare problemă pentru noi, pentru că și așa avem un minus de 75 de milioane de lei, apărut în urma aplicării noului Cod fiscal”, a  mai spus Scripcaru. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.