Casa Baiulescu se transformă din spațiu cultural în clădire de birouri

Biblioteca Județeană George Barițiu din Brașov va mai pierde două spații din Casa Baiulescu, inclusiv mansarda în care de-a lungul anului s-au organizat numeroase dezbateri publice sau  alte evenimente culturale sau civice.

Potivit unui proiect de hotărâre de Consiliu Județean aflat pe ordinea de zi a ședinței de plen din 14 februarie 2018, în mansarda Casei Baiulescu va fi mutată Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov (ADDJB), spațiul urmând să-i fie acordat cu titlu gratuit. „Agenția este o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară de interes public, înființată în anul 2006. Rolul agenției este de a se implica în dezvoltarea pe termen lung a județului Brașov și este implicată în derularea de proiecte cu impact pe termen lung la nivel de județ. Aceasta ne comunică și faptul că se află în risc de a nu își mai putea desfășura activitatea în bune condiții pentru că în data de 28 februarie expiră protocolul încheiat cu Primăria municipiului Brașov privind folosința gratuită spațiului de pe Bulevardul Mihail Kogălniceanu, nr 23, bloc C7, unde este sediul social al agenției”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre. Deocamdată, intenția administrației județene este ca ADDJB să se mute temporar în Casa Baiulescu, contractul de comodat urmând a se încheia pentru perioada 1 martie 2018 – 1 ianuarie 2019, dar acesta va putea fi prelungit.

În aceeași ședință va fi supus aprobării consilierilor județeni un alt proiect de hotărâre privind acordarea către punctul de lucru din Brașov al Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, tot cu titlu gratuit, a unei noi suprafețe de 30 mp din Casa Baiulescu, obligația noului chiriaș fiind să suporte cheltuielile cu utilitățile. Practic, prin această decizie este suplimentat spațiul de 132 de  metri pătrați pe care ADR l-a primit anul trecut tot în Casa Baiulescu, tot cu titlu gratuit, pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 15 mai.

Cele două proiecte de hotărâre ce vizează Casa Baiulescu nu au fost contestate de directorul Bibliotecii Județene Brașov, Daniel Nazare, acesta comunicând administrației județene cele două spații vor fi puse la dispoziția ADR Centru și ADDJB.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.