După 24 de ani România are un sportiv în Top 10 la Jocurile Olimpice de iarnă. Performanța îi aparține unei masterande a Universității Transilvania

După 24 de ani, România reușește să intre din nou în Top 10 la Jocurile Olimpice de Iarnă. Sportiva Raluca Strămăturaru s-a clasat pe locul 7 în proba de sanie la Jocurile Olimpice de la PyeongChang din Coreea de Sud, aceasta fiind cea mai bună performanță din 1994 încoace la competiția supremă.

Sportiva care se antrenează la Centrul de Sporturi de Iarnă de la Predeal a terminat cu un timp final de 3 minute și 6,288 secunde, cu doar o secundă și 56 de miimi mai mult decît câștigătoarea aurului olimpic, Natalie Geisenberger. 

„Sincer, nu-mi venea să cred ce se întâmplă. La un moment dat a trebuit să mă sprijin, pentru că aveam emoţii mari. A fost supergreu, mă bucur că am reuşit să mă concentrez şi să-mi stăpânesc emoţiile. Acest loc 7 reprezintă încununarea muncii mele, mi-am dorit foarte mult să fac un rezultat bun, s-a întâmplat acum şi nu pot decât să fiu foarte fericită şi mulţumită. Sunt convinsă că acum lumea a văzut ce înseamna sanie, ce înseamnă sporturile de iarnă şi poate vom fi sprijiniţi mai mult. Este un rezultat care mă face să merg mai departe”, a declarat Raluca Strămăturaru, citată de Telekom.

Raluca Strămăturaru, de origine din Bușteni, urmează cursurile Facultății de Educație Fizică și Sporturi Montane de la  Universitatea Transilvania din Brașov,  fiind în anul II la masterat, specializarea „Diagnoză și prognoză psihomotrică”.  Cea mai bună performanță a sa până acum este câștigarea Cupei Națiunilor 2017-2018. La edițiile precedente ale Jocurilor Olimpice, cele mai bune performanțe ale Ralucăi Strămturaru au fost o clasare pe locul 30 în  2014 de la Soci (Rusia) și o clasare pe locul 21, în 2010 la Vancouver (Canada).

Cea mai bună performanță a României la Jocurile Olimpice de iarnă s-a înregistrat în 1994 la Lillehammer, tot în proba de sanie 2 – un loc 6 obținut de prin Ioan Apostol și Liviu Cepoi. De atunci, România nu s-a mai regăsit în Top 10 la jocurile olimpice de iarnă, la niciun sport.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.