Deputatul Emanuel Ungureanu, care a dezvăluit rețeaua doctorului Lucan, va vorbi la Brașov  despre problemele sistemului medical românesc 

Sursă foto: Mediafax

USR Brașov va organiza sâmbătă, 24 februarie, de la ora 12.00,   evenimentul „Despre cazul Lucan și alte probleme din sistemul medical”. Acesta este al doilea eveniment din seria „Angajat la stat”, proiect inițiat de USR Brașov şi parte din campania națională „USR e vocea ta!”. 

Evenimentul va avea loc la sediul USR Brașov situat  de pe Bulevardul 15 Noiembrie nr. 1, et 1, ap 9- 10, interfon 04. 

„Vom discuta despre „Cazul Mihai Lucan” sau, altfel spus, „cazul Dumnezeului medical”, care a ieșit la iveală ca urmare a curajului și perseverenței invitatului nostru, Emanuel Ungureanu, deputat USR de Cluj, profesor de istorie, jurnalist, asistent social.   Timp de 14 ani,  Emanuel Ungureanu a înaintat reclamații împotriva medicului Mihai Lucan, acuzându-l că a făcut transplanturi după o listă stabilită de el, care nu ținea cont de nevoile reale ale pacienților. În final, medicul Mihai Lucan a fost pus sub acuzare și, urmând exemplul lui Emanuel Ungureanu, numeroase alte persoane (aparținători, pacienți etc) și-au găsit curajul și vocea, alăturându-se demersului lui”, au anunțat organizatorii evenimentului.

 Emanuel Ungureanu este cel care a început în urmă cu mai mult timp să reconstituie „dosarul traficului de rinichi” din anii 2000, obținând mărturiile unor persoane care susțin că au vândut rinichi, inclusiv Cazul lui Iulian Iacob,  dar și documente. Miza acestui demers este redeschiderea dosarului, care în anul 2006 a fost închis cu „NUP”.  

La evenimentul de la Brașov va participa și Hanna Bota, autoarea cărții „Când în fiecare zi e joi”. Cartea sa este o incursiune în realitatea bolnavilor cu insuficiență renală cronică. Este despre trăirile lor, despre micile bucurii care devin mai intense, despre viața care capătă altă dimensiune în apropierea morții. Și, nu în ultimul rând, este despre Daria, o tânără bolnavă de insuficiență renală cronica.

Lista completă a invitaților

  • Emanuel Ungureanu, deputat USR Cluj, profesor de istorie şi jurnalist, care a înaintat primele reclamații împotriva medicului Mihai Lucan;
  • Hanna Bota, autoarea cărții ”Când în fiecare zi e joi”;
  • Dr. Bogdan Moldovan, medic primar chirurgie generală, șef Secție chirurgie generală la Spitalul Sf. Constantin Brașov, care a realizat în premiră un transplant renal la o clinică privată românească;
  • Dr. Andreea Moldovan, medic primar boli infecţioase, coordonatoarea Compartimentului de prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale din cadrul Spitalului “Sf. Constantin”, care a reușit în anul 2013 să obțină “Premiul de Excelenţă în Igiena Intraspitalicească”.

Proiectul „Angajat la stat”, inițiat de USR Brașov, parte din campania națională „USR e vocea ta!”, continuă cu un nou eveniment, în timp ce platforma online cu același nume, recent lansată, primește deja primele reclamații ale unor nereguli din sistemul public.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.