DN 1, blocat mai bine de 6 ore, din cauza unui tir răsturnat în „curba morții“ de la Perșani

DN 1 în zona văii Perșani a rămas blocat peste 6 ore în această dimineață, după ce un TIR s-a răsturnat pe panta drumului. 
LATER EDIT: O macara a ridicat vehiculul greu răsturnat pe DN1 în zona Perșani abia după 10 ore, în jurul orei 14.00.

Potrivit reprezentanților Info Trafic, este vorba despre un TIR cu număr de Arad condus de un bărbat de 42 de ani,  care circula pe DN 1 dinspre Brasov spre Sibiu, în conditiile unui carosabil acoperit cu zăpadă. La coborarea unei pante, km 204 + 400 m, autovehiculul a derapat, a lovit parapetul din beton ce separa sensurile de mers și s-a răsturnat pe partea dreaptă. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale. La ora 10.00, pe sensul  DN 1 pe sensul de mers dinpre Brașov spre Sibiu, circulația era încă blocată, mașinile mergând alternativ pe celălalt sens, dirijat de polițiști.
O firma de tractari auto urmeaza sa ridice TIR ul pentru a elibera banda.

DN 1 în zona văii Perșani a rămas blocat 5 ore în această dimineață, după ce un TIR s-a răsturnat pe panta drumului.

Având în vedere că între localitatea Perşani şi zona Brădet, între km 204 şi km 205 de pe DN1, este o curbă extrem de periculoasă, în care s-au produs mai multe accidente mortale, conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a anunţat că pe respectivul sector de drum se vor efectua lucrări, astfel încât să fie redus riscul aunor noi accidente rutiere. 

Este pregătit proiectul tehnic, iar pentru a putea obţine autorizaţia de construire trebuie să facem exproprierile. Este vorba de lucrări de îmbunătăţire a elementelor geometrice. Proiectul prevede lucrări de consolidare, pentru că acolo ne confruntăm cu o pierdere de stabilitate a corpului drumului. În paralel, vom realiza şi o îmbunătăţire a elementelor geometrice, respectiv lărgirea razei curbelor, astfel încât participanţii să nu mai fie «luaţi prin surprindere». În zonă este şi o pantă, dar şi o curbă, iar unii participanţi «uită» să vireze”, a declarat în toamna anului trecut, Adriana Nicula, directorul Direcţiei de Drumuri şi Poduri Braşov.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.