Salinele sunt în grevă! Firmele de deszăpezire din Brașov trebuie să găsească sare pentru curățarea drumurilor

Salinele de la care se alimentează în mod curent firmele ce fac deszăpezire pe drumurile din Brașov sunt în grevă, așa că operatorii de drumuri trebuie că caute resurse de material antiderapant până când se va clarifica situația de la Salrom.


În ceea ce privește drumurile din municipiul Brașov, reprezentanții Municipalități au anunțat că în cazul în care situaţia cu greva de la societatea Salrom nu se va rezolva, cei doi operatori vor gestiona în comun stocurile de sare existente, în condițiile în care Comprest nu mai are foarte mult material antiderapant, însă trebuie să intervină într-o suprafață mai mare de drumuri. 

În ultimele 24 de ore, Comprest a asigurat această activitate cu 24 de utilaje. PÎn dimineața de marți, s-au utilizat aproximativ 250 de tone de material antiderapant, stocul fiind în acest moment de aproximativ 110  tone. 

Eurostrada a acționat cu 8 utilaje. De asemenea s-a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi s-a împrăştiat şi material antiderapant. Eurostrada a utilizat aproape 60 de tone de material antiderapant şi mai are un stoc de peste 480 de tone.

Cetăţenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratele celor două firme, în funcţie de zona de intervenţie. În cazul în care solicitările lor nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru Serviciului Urmărire Contracte Salubrizare şi Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov – tel 0268 416550, tasta 9,  int. 127, 253, 254, email:salubrizare@brasovcity.ro

Zonarea pentru deszăpezire este următoarea:

– Eurostrada: cartierele Tractorul, Bartolomeu, Stupini, zona str. Harmănului – B-dul Gării – 13 Decembrie;
 Telefon dispecerat: 0268-311310.
– Comprest: restul orașului, inclusiv Poiana Brașov;
Telefon dispecerat: 0268-416495.

– Deszăpezirea tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei este asigurată de CNAIR.

Pentru curățarea drumurilor naționale din județul Brașov, în bazele de deszăpezire ale Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov (DRDP) mai erau luni 350 de tone de material. Cantitatea ar ajunge doar pentru o zi, dacă ar ninge abundent, însă reprezentanţii DRDP spun că au luat deja măsuri pentru a nu rămâne fără stocuri de antiderapant. Ei vor apela la colegii de la Sibiu care au o cantitate de antiderapant pe care le-o pot împrumuta.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.