Expoziția de produse „Fabricat în Republica Moldova“ va ajunge la Brașov în acest an

Brașovul ar putea găzdui la vară o expoziție a producătorilor din Republica Moldova, sub titulatura „Fabricat în Moldova“. O delegație a Camerei de Comerț a Republicii Moldova, condusă de președintele Sergiu Harea, împreună cu președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov, Silviu Costea, a avut astăzi o întâlnire cu primarul George Scripcaru și viceprimarul Costel Mihai, pentru a solicita sprijin în organizarea acestui eveniment și a discuta primele detalii de ordin organizatoric. „Anul acesta este un an special pentru noi, având în vedere centenarul Unirii, dar și împlinirea a 100 de ani de existență a Camerei de Comerț a Republicii Moldova. Credem că ar fi de dorit un eveniment de prezentare a producătorilor din Republica Moldova și la Brașov. Noi am mai organizat două evenimente similare la Iași și Ploiești, cu ajutorul autorităților locale din România, și au fost evenimente foarte bune, în urma cărora schimburile economice dintre România și Moldova au crescut cu 20%. Dorim un parteneriat de acest fel și cu Brașovul, în care să ne sprijiniți mai ales din punct de vedere logistic, iar evenimentul să fie unul de succes“, a declarat Sergiu Harea în cadrul întâlnirii.

Inițiatorii moldoveni intenționează să invite la acest târg câteva zeci de producători moldoveni din toate sectoarele de activitate, scopul fiind de promovare a producătorilor moldoveni și dezvoltare a schimburilor economice dintre Republica Moldova și România. Potrivit reprezentanților Camerei de Comerț a Republicii Moldova, vor participa producătorui din industria alimentară şi agricultură, producţia de vinuri, băuturi spirtoase şi sucuri din fructe, industrie, echipamente electronice, servicii, confecţii, încaltăminte, bijuterii şi accesorii. „Practic, vor lipsi doar produsele de carne și lactate, care au reglementări speciale în Comunitatea Europeană“, a precizat reprezentantul delegației moldovene.

Participarea municipalității brașovene ar trebui să includă partea de autorizare și logistică, asigurarea spațiilor de desfacere (în corturile sau căsuțele aparținând Regiei Pădurilor Kronstadt), a utilităților, pazei și salubrizării. Inițiatorii și-ar dori ca expoziția să fie organizată în Piața Sfatului și/sau zona centrului istoric. Pe lângă standurile propriu-zise, evenimentul va include și concerte în Piața Sfatului sau locații adiacente, și seminarii dedicate profesioniștilor din domeniu, organizate la Camera de Comerț și Industrie Brașov și la Centrul Cultural Reduta.

„Pentru mine Republica Moldova este un subiect aparte, pentru că am foarte mulți prieteni acolo și am vizitat-o de multe ori. Vom sprijini cu siguranță un astfel de proiect și suntem deschiși și la alte parteneriate și colaborări între instituții din  Republica Moldova și Brașov. Urmează să primim un proiect de parteneriat și să demarăm efectiv demersurile pentru ca acest lucru să se întâmple. Este un eveniment binevenit, întrucât este o oportunitate culturală și de afaceri care aduce avantaje ambelor părți, cu atât mai mult cu cât am primit invitația de a participa și noi la Chișinău, cu producători brașoveni, la un eveniment similar. Apreciem faptul că viitorii noștri parteneri au prezentat o propunere concretă, detaliată, viabilă și gata de pus în aplicare“, a declarat Costel Mihai, viceprimarul Brașovului.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.